|
Cultura

Redescobreix una de les joies del patrimoni vicentí per la Diada

Dimecres, 28 d'agost de 2019 a les 14:27
  • Can Comamala farà una jornada de portes obertes l’11 de setembre. El veïnat podrà copsar la singularitat de l’edifici i com ha quedat després de les obres de restauració

Després de mesos de treballs de restauració i adequació de Can Comamala, l’edifici obrirà les portes el proper 11 de setembre per rebre les visites dels veïns i veïnes. Aquest immoble data del 1918, construït per l’empresari Domènec Comamala, que s’hi va instal·lar després de posar en marxa una fàbrica tèxtil al nostre municipi. La casa està farcida d’elements singulars, que es podran observar de 12.30 a 15 h i de 17 a 19 h.

Can Comamala té elements decoratius de tipus eclèctic i una torre-mirador amb coberta piramidal. L'entrada, davant del jardí, ve precedida per un ampli porxo, sostingut per columnes, que fa de terrassa de la planta noble, protegida per una balustrada de pedra. Les façanes són coronades per formes ondulants en motllures, amb un frontó central amb un medalló on s’hi observen les inicials "CC".

L’edifici és una de les seus de l’Ajuntament, i hi acull els departaments de Cultura i Educació. A principis de l’any passat el consistori va iniciar les obres per fer-ne una reforma estructural que ha suposat ampliar l’interior de Can Comamala per a l’ús polivalent de les oficines, així com suprimir les barreres arquitectòniques i millorar l’evacuació de l’edifici.

Last update 28.08.2019 | 14:31