|
Cultura

L'alcalde Miguel Comino fa una crida a "preservar la unitat civil del poble de Catalunya"

Dimecres, 11 de setembre de 2019 a les 12:43

• El batlle vicentí demana “diàleg, respecte i tolerància” als representants polítics i a la societat civil per sortir “com un sol poble” d’aquesta etapa “complexa”
• Comino elogia el teixit associatiu vicentí afirmant que “les entitats sou el nostre referent i marqueu el camí per fer el poble del futur”

Sant Vicenç dels Horts ha commemorat avui la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional a la plaça de la Vila, en el qual hi ha participat els regidors i regidores del consistori, diverses entitats culturals i veïns i veïnes de la ciutat. L’acte s’ha iniciat amb la hissada de la bandera i la interpretació de “El Cant de la Senyera” a càrrec de l’Orfeó Vicentí i Som Cor, del Centre Catòlic, i la Coral El Llessamí, de la Societat Cultural La Vicentina.

Tot seguit l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha realitzat una breu intervenció en la qual ha agraït la presència a l’acte al veïnat i les entitats i ha desitjat una feliç Diada al conjunt de la població. L’Alcalde ha fet esment del context polític de la jornada explicant que “Catalunya, una de les zones més pròsperes i avançades de tot Europa, és avui el que és gràcies a la seva capacitat per refer-se de l’adversitat, fent de la riquesa cultural i ideològica una virtut i no pas un element de confrontació”. En aquest sentit, ha demanat “diàleg, respecte i tolerància” ja que “estem vivint una època complexa, complicada, de la qual haurem de sortir tots junts, totes juntes; com un sol poble. Cal preservar la unitat civil del poble de Catalunya”.

Per altra banda, Comino ha volgut posar Sant Vicenç dels Horts com a exemple de capacitat d’entesa dins la diversitat cultural fent servir com a metàfora el ball de la sardana, atès que enguany el lliurament de la senyera per a ésser hissada l’ha fet un representant de l’Agrupació Sardanista de Sant Vicenç dels Horts. “La sardana, efectivament, pot servir-nos per expressar la força col•lectiva de tot un poble, basada en allò que uneix i que ens ajuda a acostar-nos als altres per molt separats que puguem estar”, ha afirmat. En aquest sentit, ha volgut elogiar la tasca de les entitats del municipi tot assegurant que “Les entitats sou el nostre referent i la raó de ser de totes les polítiques públiques que s’engeguen des de l’administració local i ens marqueu el camí per fer de Sant Vicenç un poble de futur”.

Després de la intervenció de l’alcalde l’Orfeó Vicentí i Som Cor, del Centre Catòlic, i la Coral El Llessamí, de la Societat Cultural La Vicentina han interpretat el cant de “Els Segadors”.

Portes obertes a Can Comamala

Un cop acabat l’acte institucional l’edifici de Can Comamala ha celebrat una jornada de portes obertes després de mesos de treballs de reforma. L’immoble construït a principi del segle XX, és un dels elements patrimonials més interessants del municipi, amb elements decoratius de tipus eclèctic i una torre-mirador amb coberta piramidal. A principi de l’any passat el consistori va iniciar les obres per fer-ne una reforma estructural que ha suposat ampliar l’interior de Can Comamala per a l’ús polivalent de les oficines de l’Ajuntament que acull, així com suprimir les barreres arquitectòniques i millorar l’evacuació de l’edifici.

Last update 11.09.2019 | 19:17