|
Cultura

La reina i el rei Carnestoltes ja ho tenen tot a punt per posar cap per avall la ciutat!

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 17:44
  • Aneu enllestint les disfresses que la festa comença el dijous 20 de febrer i s’allargarà fins dimecres de Cendra, el 26 de febrer

Arriba una nova edició de la festa més esbojarrada de Sant Vicenç dels Horts, el Carnestoltes! Milers de persones participen cada any als actes que organitza la Comissió de Carnestoltes amb la col·laboració de l’Ajuntament, en una celebració popular que aporta color, diversió i originalitat als carrers de la ciutat. El regidor de Cultura, Isidre Bautista, anima a tothom a participar dels actes i explica que «cada any més gent s’anima a sortir i gaudir del Carnestoltes, una festa popular farcida de bon ambient i també de tradició. Animeu-vos amb els balls tradicionals de la Vailetada i la Samfainada per mantenir el caràcter propi de la nostra festa!».

Els actes s’iniciaran dijous 20 de febrer a les 17.30 h a la plaça de la Vila, quan celebrarem el Dijous Gras com és de menester amb la botifarrada d’ou popular. A més es presentarà en societat la família carnavalesca, i l’alcalde farà el traspàs de poder a la reina Tomaca Giravoltes i al rei l’Hortensi Gros i el seu fill el Pebrotet.

Durant el cap de setmana hi haurà els esdeveniments més rellevants. Dissabte 22 hi haurà també a la plaça de la Vila la Vailetada, i es farà el lliurament de la medalla de Carnestoltes a totes les persones assistents. Serà al migdia, i quan acabi l’acte hi haurà la cercavila infantil. A l’arribada de nou a la plaça el grup d’animació infantil Coloraina realitzarà un espectacle.

L’endemà, diumenge 23, serà el dia de la gran rua de Carnestoltes. A les 11.30 h es farà el pregó a la plaça de la Vila a càrrec de la família reial i el ball de la Disfressada. A partir de les 12 h es farà la rua, i el recorregut serà el següent: sortida del c. de Sant Miquel, recorregut pel c. de Rafael Casanova, pl. de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de Barcelona, c. de Llobregat, c. de Mn. Jacint Verdaguer i arribada a la pl. de la Vila. A l’arribada de la rua a la plaça de la Vila, hi haurà la tradicional Samfainada a càrrec de les comparses participants. A la tarda, a les 17 h, es farà el ball per a la gent gran a la Vicentina.

Finalment, dimecres 26 de febrer serà el dia trist, el dia de l’adéu a la família carnavalesca. Els Àngels Diabòlics seran els encarregats del comiat, que es farà a la plaça Narcís Lunes a partir de les 18 h. En acabar hi haurà la sardinada popular.

Last update 18.02.2020 | 15:54