|
Cultura

Nous convenis de col·laboració entre l'Ajuntament i les entitats de Setmana Santa

Dimarts, 10 de març de 2020 a les 17:47
  • El Consistori, el Cos de Portants del Sant Crist i l’Asociación Cultural Andaluza Amigos de Granada rubriquen nous acords per continuar organitzant una de les Setmanes Santes més importants de Catalunya

L’Ajuntament ha promogut un nou conveni de col·laboració amb les dues entitats que organitzen els actes més emblemàtics de la Setmana Santa vicentina. Es tracta de l’Asociación Cultural Andaluza Amigos de Granada, que organitza la processó de Dijous Sant del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad; i el Cos de Portants del Sant Crist, que organitza l’Auto Sacramental i la Processó de Penitència de Divendres Sant, una activitat que va començar al s. XVI.  Ambdós actes tenen un gran arrelament a la nostra ciutat i una gran notorietat dins i fora del municipi, convertint la Setmana Santa vicentina en una de les més importants de Catalunya.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha explicat que «les processons de Dijous Sant i Divendres Sant generen cohesió i autoestima a la ciutat, són grans esdeveniments d’interès general i cultural, una activitat pròpia i pràcticament única a Catalunya de la Setmana Santa, amb arrelament històric i que dinamitza la vida cultural del municipi. No cal dir que treballarem perquè es puguin continuar celebrant sempre a la nostra ciutat».

L’entitat Asociación Cultural Andaluza Amigos de Granada realitza la Processó de Setmana Santa de Dijous Sant, una activitat que va començar l’any 1999 i que té una gran repercussió. Cada any l’entitat realitza un gran esforç en el manteniment, la renovació, l’arranjament i el guarniment dels passos, treball que fan els seus membres de manera voluntària. A més es compta amb la participació d’artistes de renom, músics i cantants que fan que sigui una de les processons d’arrel andalusa més importants de tota Catalunya, amb gran atracció de visitants.

Igualment, el Cos de Portants del Sant Crist organitza la processó de Divendres Sant, que s’estima que es va iniciar el segle XVI i és una de les més antigues i reconegudes. A més l’Auto Sacramental actual prové d’un text de final del XVIII, de Fra Antoni de Sant Jeroni. Tant la processó com la representació teatral tenen un gran reconeixement nacional, fet que provoca que la nostra ciutat sigui visitada de manera especial en aquests dies. L’entitat fa un gran esforç en el manteniment, renovació i guarniment dels passos, tasques que desenvolupa el seu voluntariat. El conveni també permetrà fer front al material tècnic utilitzat a l’Auto Sacramental.

Last update 10.03.2020 | 17:48