|
Cultura

Marc Gómez, l'Escola Fem Dansa i Mala Vida participen al festival virtual 'El Baix és cultura'

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 10:16
  • El vicentí Santi Balmes (Love of Lesbian) promou la cultura de la comarca a través d’un vídeo en què destaca la creativitat i la diversitat del Baix Llobregat
  • El festival es podrà seguir en directe a través de l’Instagram @elbaixescultura_zonacentre

Un total 20 ajuntaments del Baix Llobregat, entre ells el de Sant Vicenç dels Horts, han sumat esforços i molta creativitat per organitzar el primer festival 'on line' d'àmbit comarcal. Es tracta d' El Baix és cultura, una iniciativa que vol posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport als i les artistes locals a través d'un projecte comú que els obri també noves finestres més enllà del seu municipi, en un moment on el sector cultural està especialment colpejat per la crisi sanitària de la COVID-19. El certamen cultural començarà aquest divendres 8 de maig i es realitzarà de manera simultània als 20 municipis participants a través de quatre canals d'Instagram. Hi ha actuacions previstes al llarg del cap de setmana.

El Baix és cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe, a través de quatre canals d'Instagram i amb els artistes actuant des de casa seva, des de cadascun dels 20 municipis. Per facilitar el seguiment de les activitats programades, els ajuntaments participants han dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d'elles.

El regidor de Cultura de Sant Vicenç dels Horts, Isidre Bautista ha remarcat que “els ajuntaments, des de l’inici de la crisi sanitària i social, hem estat al capdavant de les accions per ajudar a la ciutadania i al teixit empresarial i social. La cultura ha estat un sector especialment castigat per la Covid-19 i alhora és un dret al qual no volem renunciar” . “En aquests moments tan complexos, s’han d’engegar accions que donin suport al teixit cultural de Sant Vicenç dels Horts i la comarca” , afegeix Bautista.


Un festival adreçat a tots els públics

El programa comptarà amb un centenar d'activitats culturals que reflecteixen l'important talent humà i creatiu que hi ha al Baix Llobregat. Així s'han programat 17 tallers (circ,cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); 5 conta contes (per a infants i adults); tres accions d'art digital (curts i sèries); 16 atuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); 6 monòlegs; 35 concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc; 5 sessions de DJ; 5 activitats relacionades amb la literatura, i 5 més teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.). Una rica mostra del talent fet al Baix Llobregat.


Suport d'artistes vinculats a la comarca

A més de les actuacions en directe, han estat nombrosos els artistes vinculats al Baix Llobregat que han donat suport a aquest festival a través de missatges que podrem veure a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, d'El últim indi i excomponent dels Amics de les Arts o de Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian.


El vicentí Santi Balmes, cantant del grup Love of Lesbian, recolza el festival El Baix és cultura i ha publicat un vídeo promovent i posant en valor la cultura de la comarca. Segons Santi Balmes , el Baix Llobregat “és el lloc més fèrtil, creatiu i poca-vergonya del nostre país” . L’artista vicentí remarca, a més, que “és on tot esclata, totes les mescles culturals i el orígens”.  Podeu veure el vídeo aquí .

 

Propostes culturals des de Sant Vicenç dels Horts

Les propostes vicentines pel El Baix és cultura són:

 

  • Dissabte 9 de maig a les 17 h, espectacle musical amb Marc Gómez:  l’actor vicentí Marc Gómez farà un repàs musical d’espectacles on ha participat professionalment, parlarà sobre la seva experiència i respondrà en directe les preguntes del públic.
  • Dissabte 9 de maig a les 19 h, mostra de ball a càrrec de l’Escola Fem Dansa : l’Escola de Ball vicentina Fem Dansa oferirà un espectacle artístic, multidisciplinari i eclèctic. Han preparat actuacions de ball contemporani amb recital de poemes de fons, jazz i claqué.
  • Diumenge 10 de maig, a les 19 h, concert amb Mala Vida 2.0 : Quim Zango i Tony Hernández, dos dels components del grup Mala Vida, presentaran part del seu repertori de versions del pop rock espanyol en acústic i des de casa. Mala Vida és una banda del Baix Llobregat amb més de 20 anys d’experiència i els vicentins i vicentines han pogut ballar, gaudir i comprovar l’esperit de Mala a diverses edicions de l’Estiu de Cultura.

Totes les actuacions es podran veure en directe a Instagram, al compte @elbaixescultura_zonacentre . Podeu consultar els horaris de totes les actuacions a la graella adjunta a la notícia.

Last update 06.05.2020 | 11:55