|
 

El Ple d'avui s'iniciarà amb la lectura d'una declaració institucional de les ciutats defensores dels Drets Humans

Dijous, 19 de setembre de 2019 a les 12:17

• També es votarà l’aprovació inicial d’una modificació del PGM per convertir en un parc urbà els sòls situats al davant del carrer de Torras i Bages

El Ple ordinari d’aquest dijous encetarà oficialment els actes de la Quinzena de la Solidaritat amb la lectura d’una declaració institucional de les ciutats defensores dels Drets Humans. Com cada any Sant Vicenç dels Horts se suma a aquest projecte promogut pel Fons Català de Cooperació i dedica dues setmanes a la promoció de la solidaritat i a la conscienciació ciutadana dels problemes socials i les desigualtats que es viuen en diverses parts del món i a casa nostra. Podeu consultar la programació aquí .
Per altra banda, la sessió plenària votarà l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità que preveu la cessió dels sòls situats al davant del carrer de Torras i Bages per transformar-los en un parc urbà al servei de la ciutadania. D’aquesta manera es fa un pas més per poder-se fer realitat, un cop la normativa metropolitana hi permeti els nous usos d’aquest espai. La modificació també permetrà la transformació de la finca Can Reverter en una residència assistida i centre de dia.
Per últim el Ple també debatrà sobre el rebuig a les reclamacions de la companyia Endesa, que exigeix que l'Ajuntament pagui part del deute que les famílies afectades per pobresa energètica han contret amb l'elèctrica. La moció que es debatrà és conjunta amb una cinquantena de municipis més i és la primera acció que fa el món local contra les exigències de la companyia.

Participació al Ple
El Ple començarà a les 19 h, un cop acabada l’audiència pública, que començarà a les 18 h. L’audiència és oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Hi haurà un primer espai d’una hora perquè els veïns i veïnes s’adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.
Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple. Com estableix el Reglament, es podrà sol•licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit al SIAC a l'alcalde abans de les 14 h del dia anterior al que tingui lloc el Ple en què es demani la intervenció. Addicionalment, al final de la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.
Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM) i a ACA TV Sant Vicenç dels Horts.

Informació relacionada

Ple municipal

Ordre del dia Ple ordinari 19-09-2019
Last update 19.09.2019 | 12:26