|
 

El contracte de l'Implica't per Sant Josep tindrà continuïtat per assegurar el treball per a la cohesió social des de l'acció comunitària

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 16:15
  • El projecte ha crescut i s’ha consolidat al barri de Sant Josep fet pel qual la Junta de Govern ha decidit prorrogar el contracte de gestió fins el 2021

El barri de Sant Josep acull des de fa quatre anys un pla de desenvolupament comunitari que té com a objectiu la transformació social per a la millora de la qualitat de vida de la gent del barri de Sant Josep. El pla es centra en capacitar i generar vincles entre la comunitat perquè sigui la protagonista en la presa de decisions, l’organització i realització d’activitats i serveis per al barri, un treball que no només s’ha mostrat eficaç sinó necessari. Un bon exemple ha estat la implicació del pla comunitari de Sant Josep en la creació de Sant Vicenç en Xarxa: moltes persones de l’Implica’t, inclòs els i les professionals que el gestionen, han format part d’una xarxa de suport que, seguint la mateixa lògica de l’acció comunitària, han pogut donar respostes col·lectives i transversals a necessitats emergents en aquest context tan complex i difícil de la COVID-19.

Al llarg d’aquest temps l’Implica’t per Sant Josep ha anat creixent gràcies a la implicació del veïnat i entitats del barri (com el Centre Diari, el Colectivo de Vecinos de Sant Josep, AV Sant Josep...), així com de professionals d’altres administracions com el Casal Cívic, l’institut i diferents departaments de l’Ajuntament. La valoració que n’ha fet tan el consistori com les persones implicades ha estat molt positiva, i per aquest motiu la Junta de Govern ha decidit prorrogar el contracte amb l’empresa que el gestionar per un any més, atès que aquest finalitzava aquest mes. D’aquesta manera es garanteix el treball d’acció comunitària fins el 2021.

La regidora de Participació Ciutadana, Paqui Capellades, ha explicat que “l’Implica’t per Sant Josep és un projecte clau motivar i vincular la ciutadania al barri, per fomentar l’esperit crític, el treball en xarxa i la creació de noves formes de governança que ens enriqueixen socialment. L’acció comunitària està donant resultats molt positius i treballarem per garantir la seva continuïtat”.

 

Last update 12.05.2020 | 16:18