|
 

Art urbà a l'Implicat' per Sant Josep

Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 14:07

L'art urbà s'escampa per Sant Vicenç dels Horts a través de dues grans actuacions: d'una banda, el projecte 12+1 del pont de Rafael Casanova, i de l'altra el projecte "Posem bonic Sant Josep". Aquesta segona iniciativa sorgeix del pla comunitari Implica’t per Sant Josep i compta amb la intervenció de residents de Can Pujador, i de joves de l'institut Gabriela Mistral, de l'espai de l'antiga escola El Rocío i de l'Espai Jove la Capella. 

 

(Nota. El banc d'imatges d'aquesta notícia s'anirà actualitzant a mesura que es vagin organitzant més tallers de grafits i intervencions artístiques a l'exterior)

 

Concretament, el projecte "Posem bonic Sant Josep" engega amb tres intervencions:

  • Una relacionada amb l’àmbit educatiu, una altra relacionada amb un procés de participació i una tercera amb un potent component comunitari. La primera s’ha iniciat a l’institut Gabriela Mistral, lligada amb un dels projectes del centre sobre el treball amb valors: la comunitat educativa ha realitzat un procés participatiu i pedagògic i s’ha decidit pintar un mur de 100 metres. Ja s’ha realitzat un primer taller preparatori i es calcula que més de 400 alumnes participaran en aquesta primera acció.
  • Pel que fa a la segona actuació, l’equipament del Rocio ja ha iniciat el seu procés participatiu per definir el pla d’usos de l’equipament. El grup motor format per entitats i veïnat a títol individual ja hi ha començat a treballar. En breu, una de les accions estarà relacionada amb l’ús de l’art com a forma d’expressió i generació d’idees. Un mur de l’equipament serà l’escenari on plasmar artísticament el futur de l’equipament.
  • Per últim, l’espai jove la Capella i la residència de Can Pujador participaran en una acció col·laborativa per pintar el mur situat justament al carrer d’Albacete. Es tracta d’un treball conjunt que facilitarà la trobada entre joves de la Capella i persones residents de Can Pujador, amb l’objectiu de fer comunitat, treballar sobre determinats prejudicis i sensibilitzar sobre temes d’interès per tos dos col·lectius.

 

El projecte 12 + 1

De la seva banda, Contorno Urbano es fa càrrec de l’exposició d’art urbà 12 + 1, que durant tot un any es farà a les parets del carrer Rafael Casanova, sota la via del tren. Els primers artistes que pinten els grafits al carrer Rafael Casanova són Ibie i Pelucas.

El projecte 12+1 transforma el concepte tradicional de galeria d’art i ho porta a una escala, un llenguatge i un escenari diferent. Els dos artistes pintaran dos murals de gran format a banda i banda del carrer, amb una proximitat absoluta a la gent. Aquests murals es mantindran durant dos mesos i, passat aquest període de temps, dos artistes més pintaran a sobre dos nous murals. Quan acabi l’any, els artistes participants exposaran a Sant Vicenç dels Horts la seva obra d’estudi (quadres, il•lustracions, escultures...). Els artistes participants se seleccionaran entre noms de qualitat i prestigi, principalment de l’àrea de Barcelona i el Baix Llobregat. D’aquesta manera, Sant Vicenç dels Horts se suma a Barcelona, l’Hospitalet i Sant Feliu de Llobregat, ciutats on ja funciona el projecte 12+1.

Last update 16.11.2018 | 14:31