|
 

Mesures per la tornada a l'escola

L'Ajuntament reforça amb mesures extraordinàries el pla de la Generalitat per l'inici del curs escolar

  • Serveis Municipals incrementa la desinfecció de les entrades i de l’interior dels centres, i adapta espais i patis per convertir-los en llocs segurs, entre d’altres actuacions
  • El Consistori es troba en contacte constant amb Serveis Territorials per vetllar que es compleixin els protocols de seguretat previstos pel Govern de Catalunya

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha reforçat amb mesures extraordinàries el pla d’inici de curs previst per la Generalitat de Catalunya, administració competent en Educació. Així, des de Serveis Municipals es destinaran un total de 96.000 euros a reforçar la neteja ordinària dels centres durant tot el curs, ja que a partir d’ara també es desinfectaran les instal·lacions en horari lectiu els cinc dies de la setmana. A més també es desinfectaran de manera continuada els carrers i les entrades a les escoles i els instituts, amb una despesa de prop de 15.000 euros.

Les tasques de neteja són una de les mesures destacades del Consistori a l’hora de reforçar el Pla de la Generalitat per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per Covid-19. En aquest sentit, l’Ajuntament es troba en contacte constant amb Serveis Territorials d’Educació per vetllar que es compleixin els protocols de seguretat previstos pel Govern de Catalunya.

La regidora d’Educació, Patrícia Higueras, ha insistit en “la importància que la Generalitat apliqui amb garanties el pla previst, perquè això contribuirà a generar un clima de seguretat i confiança entre famílies, alumnat, equips directius i professorat”. I ha afegit: “Demanem al Govern de Catalunya pautes clares i concretes d’actuació, i que les expliquin bé a la comunitat educativa i especialment a les famílies, perquè es necessita seguretat i confiança en aquests moments tan complexos de la pandèmia”.

L’Ajuntament també destina recursos propis a altres mesures municipals, com ara:

• senyalitzar els accessos dels centres amb pintures vials i cartelleria, de tal manera que es respectin les mesures de distància personal, ús de mascareta i higiene de mans (13.000 €);
• adaptar espais i patis per convertir-los en llocs segurs;
• adaptar els horaris del bus urbà a les entrades i sortides esglaonades dels centres.

 

Més informació

L'Ajuntament fa obres de millora a les escoles vicentines

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha dut a terme aquest estiu diferents actuacions per millorar les instal·lacions de diverses escoles, perquè estiguin a punt per a l’inici del curs. Els serveis municipals han intervingut de manera destacada en l’Escola la Guàrdia, l’Escola la Vinyala, l’Escola Sant Antoni i l’Escola Sant Josep. A més, en tots els centres educatius vicentins s’hi han fet tasques d’arranjament i de renovació del material.

Consulta tota la informació

El Santvibus modifica els horaris per facilitar l'accés als centres docents amb la nova normalitat

S’ajusten les hores de pas per facilitar que l’alumnat entri i surti dels instituts de manera esglaonada. Els centres demanen puntualitat a les persones que acompanyin l’alumnat en vehicle particular, per evitar aglomeracions. Per motius de seguretat, no es vendran abonaments T-Jove a l'interior dels vehicles; caldrà comprarlos als estancs.

Consulta tota la informació

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana pautes clares de cara a futurs tancaments de centre davant la quarentena per Covid-19 a l'escola pública Joan Juncadella

El Consistori ha estat en contacte permanent amb els Serveis Territorials de la Generalitat davant d’aquesta situació i, de fet, ha estat informat amb celeritat de l’acord d’ajornar l’inici del curs al 17 de setembre en aquesta escola. La resta de centres docents de la ciutat obriran amb normalitat.

Consulta tota la informació

Last update 10.09.2020 | 04:59