|
 

Preinscripció Curs 2018/19

Preinscripció Curs 2018/19

Comença el període de preinscripció per al curs 2018-2019 als centres educatius i triar escola és una decisió complexa. Sant Vicenç dels Horts disposa d’una amplia i diversa oferta educativa que us permetrà trobar l’escola que més s’ajusta a les vostres necessitats i a la dels vostres fills i filles, i que respon a la vostra manera d’entendre l’educació.

Portar el vostre fill o filla a un centre del municipi és garantia de qualitat educativa, amb projectes educatius d’èxit, amb metodologies de treball innovadores i amb capacitat d’atendre de manera personalitzada les necessitats de cadascun dels alumnes, alhora que els ajudarà a crear vincles amb l’entorn i amb la ciutat.

L’Educació és per a l’equip de govern municipal un àmbit estratègic per superar les desigualtats i millorar de la qualitat de vida de la societat vicentina. Per això l’educació té un pes singular en els pressupostos municipals, per impulsar tot tipus de projectes per a la millora de l’èxit escolar, els processos de transició escola-treball, la reducció de l’abandonament escolar prematur o la cohesió social.

A partir d’ara compartireu l’educació del vostre fill o filla amb els docents de l’escola i per això és molt important que tingueu confiança i un paper actiu i participatiu a l’escola. El compromís de tothom genera beneficis molt més enllà dels resultats acadèmics.

FP amb alta inserció laboral

Pel que fa als estudis postobligatoris, Sant Vicenç dels Horts disposa també d’un ampli ventall d’opcions que podeu consultar en els documents adjunts.
Els centres de secundària de Sant Vicenç dels Horts ofereixen 11 titulacions de formació professional de 7 famílies professionals diferents. En destaquen tres pels seus bons resultats d’inserció laboral: el cicle mitjà de fabricació mecànica, el grau superior d’administració i finances i el grau superior de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, perfil professional d’informàtica aplicada a la logística. Les dues primeres titulacions s’imparteixen a Salesians Sant Vicenç i la tercera a l’Institut Gabriela Mistral.

En tots els casos, els estudis s’imparteixen en sistema dual, és a dir, amb pràctiques a empreses. Aquests tres cicles estan considerats d’alta ocupabilitat. La família professional de fabricació mecànica té una inserció laboral del 66,8%, segons dades del Departament d’Ensenyament. Pel que fa al cicle d’informàtica aplicada a la logística, la majoria dels exalumnes treballen o estudien i treballen a la vegada, i el mateix passa amb el grau superior d’administració i finances, en el qual bona part de l’alumnat s’incorpora al mercat laboral en poc temps.

A més, l’Ajuntament ha concedit aquest curs 7.350 euros en ajuts per a estudis postobligatoris. D’aquesta manera s’han volgut alleugerir les dificultats econòmiques de 40 famílies mentre esperen la beca sol•licitada al Ministeri d’Educació i evitar abandonaments d’estudis.

Per a més informació sobre la preinscripció i matrícula del curs 2018-2019 es pot consultar la pàgina http://queestudiar.gencat.cat/ca . Les sol•licituds de preinscripció s’han de presentar al SIAC (Servei Integral d’Atenció Ciutadana), a la plaça de la Vila, 1 (telèfon: 900 111 656, 93 602 21 50; correu electrònic: siac@svh.cat ), en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dilluns a dijous, de 16.30 a 18.30h.

Last update 09.02.2018 | 11:14