|
 

Activitats esportives municipals

A Sant Vicenç dels Horts fem esport

L’esport no només és una activitat física que ajuda a les persones de qualsevol edat a obtenir una vida més saludable, sinó que també és un capital social pel que fa a la integració i a la cohesió. En l’actual context de globalització, també a Sant Vicenç dels Horts, l’esport juga un paper molt important a l’hora d’evitar l’exclusió social, per exemple, dels immigrants o dels joves. És un mitjà de transmissió de valors, de respecte, d’autocontrol, d’autoestima, d’empatia, d’esforç, d’autonomia, de cooperació, d’ajuda als altres, d’hàbits saludables, etc., i la seva potencialitat depèn de l’ús que es faci d’aquesta activitat física.

L’esport és un dels eixos fonamentals en la cultura actual. I les xifres de la Regidoria d’Esports corroboren aquest fet. El CEM Sant Vicenç dels Horts – Piscina Montserrat Canals compta ja amb més de 2.700 abonats, tot un rècord per a aquesta instal•lació. L’esport federat ha incrementat el seu nombre de participants, passant de 1.045 a 1.981 en els darrers cinc anys. També, l’esport a les escoles creix, ja que actualment comptem amb més de 350 nens i nenes que realitzen activitats esportives extraescolars. També, és evident que molts vicentins i vicentines practiquen esport a l’aire lliure, caminant, corrent o anant en bicicleta pels camins del riu i de les muntanyes que envolten el municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El nostre municipi mostra un increment important de pràctica esportiva. Això ha estat possible a la conscienciació, per part de la població, per evitar hàbits sedentaris així com malalties relacionades amb una baixa activitat física. Però, també, és una conseqüència de l’aposta per a la millora de les instal•lacions esportives municipals i dels espais a l’aire lliure. Seguint amb la línia de reformes i adequacions d’espais dels darrers anys, l’equip de govern està treballant per millorar el Pavelló Municipal Sant Josep amb una primera fase de remodelació que finalitzarà properament. Les reformes de la Pista Polivalent Municipal Francesc Macià o la construcció d’una pista de workout per realitzar entrenaments són exemples d’aquesta línia de treball.

El conjunt d’entitats esportives, com a eix que gestiona l’esport a Sant Vicenç dels Horts, juga un paper cabdal, ja que potencia l’esport de rendiment, però també la xarxa de l’esport base. A més a més, la Regidoria d’Esports també ha donat suport a noves activitats esportives com la boxa, o l’escola de ciclisme de muntanya, entre d’altres.

El llibret que teniu a les vostres mans és una eina per facilitar la tria de l’activitat esportiva més adient per a cada persona. Aquí teniu tota l’oferta esportiva reglada i els esports que es practiquen en el nostre municipi, adreçada a tots els segments de la població. La pràctica de l’esport a Sant Vicenç dels Horts persegueix fomentar la millora de la qualitat de vida, l’esforç i l’aprenentatge de valors fonamentals que aquest ens aporta, com la integració, la cohesió o el treball en equip.

Last update 15.06.2017 | 11:45