|
 

El Complex Esportiu Municipal realitzarà cursets de natació adaptada a partir de l'octubre

Divendres, 6 de setembre de 2019 a les 12:55
  • Les persones amb discapacitat podran realitzar activitats a la piscina Montserrat Canals gràcies a l’acord entre l’associació ADISCAP i l’Ajuntament
  • La Fundació Bancària “La Caixa” facilitarà part del finançament perquè l’equipament es doti dels materials necessaris per oferir aquest servei

A partir del proper mes d’octubre les persones amb discapacitat de Sant Vicenç dels Horts podran fer natació al seu municipi. El Complex Esportiu Municipal (CEM) – Piscina Montserrat Canals oferirà dos cursets els dissabtes, després que la Regidoria d’Esports atengués la demanda de l’associació ADISCAP, que sol·licitava poder realitzar aquesta activitat al municipi.

La Regidoria d’Esports va mantenir diverses reunions amb aquesta entitat a fi d’atendre les seves necessitats i finalment el CEM oferirà aquests dos cursets a partir de l’octubre. Per a dur-los a terme, l’equipament es proveirà de material necessari com ara arnesos, lliteres elevadores i grues amb braços articulats. Tot plegat suposa una despesa de 10.559,37 euros, el qual es finançarà en part gràcies a un ajut de la Fundació Bancària La Caixa, amb una subvenció de 8.445 € (el 80%). La Junta de Govern Local ja ha aprovat tant l’acceptació d’aquesta subvenció com la despesa restant per executar el projecte (2.114,37 €).

Els membres d’aquesta associació van actualment a la Fundació ASPACE a realitzar l’activitat física, un centre ubicat a Barcelona on disposen d’instal·lacions i recursos adaptats a persones amb discapacitat. Però el desplaçament, cost de l’activitat i la logística en general fa que l’activitat no sempre sigui senzilla de portar a terme. Per aquesta raó, l’entitat va demanar incloure dins del programa aquàtic del Complex Esportiu Municipal de Sant Vicenç dels Horts uns horaris i espais per a la natació adaptada. «L'ADISCAP realitza un gran treball per garantir l'accessibilitat de les persones amb discapacitat i calia fer un esforç perquè puguin fer natació a les instal·lacions municipals de Sant Vicenç dels Horts», ha explicat el regidor d’Esports, Xavi Gómez.

«L'accés a l'esport per a tota la ciutadania és una de les prioritats d'aquest ajuntament», ha afirmat Gómez, qui també ha destacat «la importància de l'activitat física pel que fa als beneficis en la salut de les persones i en la cohesió social del municipi». En aquest sentit, el regidor ha recordat que «també estem engegant una prova pilot per avançar l'horari d'obertura al CEM el cap de setmana».
L'Ajuntament i l’empresa gestora del Complex Esportiu Municipal (CEM) de Sant Vicenç dels Horts han aplicat un canvi en l’horari d’obertura de les instal·lacions del centre durant els mesos de setembre i octubre. Concretament, el CEM de Sant Vicenç dels Horts obrirà les seves portes els dissabtes a partir de les 08 h, és a dir, una hora abans de l’horari habitual.

Last update 06.09.2019 | 16:30