|
 

Andreu Simon bat el rècord d'ascens i descens del Pedraforca

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 09:24
  • L’Ajuntament felicita l’esportista vicentí després d’aconseguir aquesta gesta simbòlica deixant el cronòmetre en una hora i 27 segons

El corredor de trail running vicentí Andreu Simon ha aconseguit una altra fita en la seva trajectòria esportiva. En aquest cas, tot i que simbòlica, es tracta d’una gesta molt rellevant atès que l’ha realitzada en una de les muntanyes més emblemàtiques, el Pedraforca. Concretament ha batut el rècord d’ascens i descens de la muntanya, de 2.400 metres d’altitud, deixant el cronòmetre en una hora i 27 segons. L’anterior rècord el tenia l’esportista Quico Soler l’any 1999, que va fer una marca d’una hora i un minut.

No es tracta de cap prova oficial, sinó un repte simbòlic que es registra manualment en un paper per part del cuidador del refugi Lluís Estasen, que es troba a l’inici de la ruta que porta cap al cim del Pedraforca. La ruta que ha fet l’Andreu Simon és la clàssica, pujant pel Coll de Verdet fins el Pollegó Superior, i després baixant fins l’enforcadura i agafant la tartera fins el camí que porta de nou cap el refugi. Són aproximadament 7 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu.

El consistori felicita fervorosament a l’esportista vicentí, no només per la gran quantitats d’èxits esportius que aconsegueix, sinó també per tota la tasca de visibilització de la diabetis (malaltia que ell pateix) i la promoció dels hàbits saludables i l’esport entre el col·lectiu.

 

Last update 28.05.2020 | 09:31