|
 

L'Ajuntament instal·la a la piscina del CEM una grua articulada per facilitar l'accés a les persones amb discapacitat

Dilluns, 18 de gener de 2021 a les 16:50
  • És fruit d’un acord entre el Consistori, l’associació ADISCAP i la Fundació Bancària “La Caixa”, per millorar les instal·lacions i fer-les més inclusives

Els serveis municipals han enllestit la instal·lació d’un element que facilitarà l’accés de les persones amb discapacitat a la piscina del Complex Esportiu Municipal (CEM) – Montserrat Canals. Es tracta d’una grua amb un braç articulat que, gràcies a l’ús d’un arnès, permet baixar i sortir de l’aigua a les persones usuàries sense esforç.

El regidor d’Esports, Xavi Gómez , ha destacat: “ Es tracta d’una reivindicació històrica d’ADISCAP que per fi hem fet realitat. D’aquesta manera, les activitats a la piscina Montserrat Canals esdevenen inclusives, aptes per totes les persones més enllà de la seva condició física ”. El regidor ha afegit: “ L’objectiu de l’Ajuntament és la igualtat d’oportunitats i implementar les millores necessàries per aconseguir-ho ”. En aquest sentit, el regidor d’Accessibilitat universal, Juan Ramón Torres , ha insistit: “ Gràcies a la nova regidoria d’accessibilitat, creada a inici de mandat, estem vetllant perquè tothom tingui accés als serveis públics; hem d’agrair molt la tasca de l’entitat ADISCAP, amb qui tenim una estreta col·laboració ”. 

De la seva banda, la presidenta d’ADISCAP, Isabel Llamas , celebra la instal·lació de la grua i explica que ara caldrà “ concretar temes i intentar començar cursos, quan sigui possible ”. Llamas destaca que la grua amb arnès permet “ passar de la cadira a l’aigua directament ”, de manera que l’activitat aquàtica es fa accessible a persones amb gran dependència. “ Quan els nostres fills i filles surten de la piscina estan més relaxats i es poden moure molt millor ”, assegura la presidenta d’ADISCAP.

La grua articulada s’ha instal·lat aprofitant el tancament del centre per les restriccions del Procicat, així no ha calgut suspendre l’activitat regular de l’equipament. Aquesta acció és fruit de l’acord al que van arribar l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i l’associació ADISCAP, qui havia suggerit que s’instal·lessin diversos elements per facilitar l’accés de les persones amb discapacitat a les activitats de la piscina. Gràcies al suport de la Fundació Bancària “la Caixa”, s’ha adquirit aquesta grua i els serveis municipals l’han instal·lada.

El consistori i l’associació es mantenen en contacte per incloure millores al Complex Esportiu Municipal, progressivament. L’objectiu és proveir l’equipament del material necessari per facilitar les activitats a totes les persones, com ara arnesos, lliteres elevadores i grues amb braços articulats com la que s’acaba d’instal·lar.

Last update 18.01.2021 | 16:55