|
 

Sant Vicenç dels Horts pedala cap a la Setmana Europea de la Mobilitat

Dilluns, 17 de setembre de 2018 a les 17:02

El municipi participa per primer cop a la BaixCicletada, el 30 de setembre. La plaça de la Vila serà un dels llocs d’inici de la pedalada.

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure desplaçaments més sostenibles, segurs i saludables. A Sant Vicenç dels Horts, la bicicleta pren el protagonisme amb la celebració del Dia Europeu sense cotxes i la BaixCicletada.

 

Dia Europeu sense cotxes

El Dia Europeu sense cotxes, el 22 de setembre, vol fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic i amb vehicle elèctric. A més, pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

A Sant Vicenç dels Horts, aquesta efemèride se celebrarà amb activitats al carrer i proves de bicicletes elèctriques al carrer de Barcelona de 10 a 13 h. Per dur a terme aquestes activitats, es restringirà la circulació de vehicles als següents trams: c. de Mossèn Josep Duran i c. Nou entre pl. de Catalunya i c. de Ramon Poch, i c. de Barcelona entre c. del Pas del Llop i c. d’Àngel Guimerà, de 9 a 20 h.

 

15a BaixCicletada

Diumenge 30 de setembre, ciclistes de diversos municipis del Baix Llobregat i de totes les edats pedalaran fins al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat. Enguany, Sant Vicenç dels Horts s’uneix a La BaixCicletada i es converteix en el vuitè municipi del Baix Llobregat a promoure l’ús de la bicicleta durant el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’organització d’aquesta pedalada popular. La seva incorporació comporta la creació d’una nova sortida, situada a la Plaça de la Vila a les 10 h. Les altres tres són al parc de la Marquesa de l’Hospitalet i a la plaça Catalunya de Sant Boi.

L’itinerari és de 15,2 km des del nostre municipi i les inscripcions s’han de realitzar mitja hora abans de l’inici o bé mitjançant el formulari web . Per qüestions de seguretat, no és recomanable que hi participin menors de 8 anys. A l’arribada al parc de la Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat, hi haurà activitats d’animació, avituallament i sorteig de bicicletes entre tots els participants. Podeu consultar l’itinerari de la BaixCicletada al document adjunt.

 

Concurs 'Clib Mob!'

La Setmana Europea de la Mobilitat també es viu a les xarxes socials. La Generalitat impulsa a Instagram el concurs ‘Clic Mob!’ , per promoure la publicació de fotografies i vídeos sobre el transport i la mobilitat sostenible. Les fotografies participants han de publicar-se amb l’etiqueta #mobilitat2018. Poden participar-hi les persones majors de 14 anys que visquin a Catalunya. Els menors de 18 anys han de tenir el consentiment dels seus pares o tutors.

Els premis són un abonament de transport públic per a tot un any (premi foto), una estada a la Vall de Núria (premi vídeo) i un bitllet a PortAventura per a dues persones (premi difusió).

 

D’altra banda, durant la Setmana Europea de la Mobilitat, es repartiran fundes per a les targetes de transport públic als autobusos urbans i a les estacions de FGC.

Informació relacionada

Pàgines/seccions

Setmana Europea de la Mobilitat 2018 15a BaixCicletada
Last update 17.09.2018 | 17:53