|
 

Justícia social, democràcia i gestió eficaç seran els tres eixos de govern per al mandat 2015-2019 a Sant Vicenç dels Horts

Dijous, 25 de juny de 2015 a les 22:43
  • El nou executiu s’estructura en quatre grans àrees: Serveis a les persones, Governança i Economia, Serveis al Territori i Sostenibilitat, i Promoció Econòmica i de la Ciutat
  • L’alcalde, Oriol Junqueras, ha destacat la vàlua d’un equip “convençut, preparat i format per persones valentes, compromeses i generoses”

El nou Govern municipal de Sant Vicenç dels Horts, presentat públicament aquest vespre al jardí de Can Comamala, estarà format per 9 regidors de Junts x Sant Vicenç i 2 regidors de SVH Sí Puede. En aquest nou mandat, l’alcalde Oriol Junqueras assumeix personalment la regidoria d’Educació i comptarà amb Maite Aymerich com a Primera Tinenta d’alcalde i amb Manolo Ortega com a segon Tinent. Arnau Mata serà el nou portaveu de l’executiu local, que estarà estructurat en quatre grans àrees temàtiques: Serveis a les persones, Governança i Economia, Serveis al Territori i Sostenibilitat i la nova àrea de Promoció Econòmica i de la Ciutat. De fet, aquesta és una de les primeres novetats, ja que en el darrer mandat només hi havia tres grans àrees.

Totes les àrees treballaran per garantir tres eixos fonamentals: la justícia social, la gestió eficaç i la democràcia, entesa aquesta sobretot com el dret de la ciutadania a participar i a estar informada en tot moment. Junqueras ha destacat la vàlua d’aquest Govern afirmant que “mai Sant Vicenç dels Horts ha tingut un equip tant convençut i preparat” com aquest i que el formen aquell tipus de persones “valentes, compromeses i generoses”. “Són un motiu d’esperança per aquest poble”, ha afegit.

 

Regidories de barri

En aquest sentit, el nou Govern municipal comptarà amb regidories de barri. Cada un dels membres de l’executiu portarà directament una determinada zona del municipi, amb l’objectiu de poder fer una gestió efectiva i més propera a la ciutadania. D’altra banda, Aymerich portarà les regidories de Cultura i Solidaritat i Manolo Ortega, que serà l’únic regidor amb dedicació exclusiva, es farà càrrec d’Economia, Hisenda, Organització i Recursos Humans. Per la seva part, Arnau Mata, a més de ser el portaveu, assumirà les carteres de Sistemes d’Informació i Tecnologies, Imatge i Comunicació i Participació i Convivència.

El regidor Paco Rodríguez, que ha estat en el darrer mandat al Govern, continuarà portant les regidories de Promoció Econòmica i de la Ciutat, que inclouen Ocupació, Indústria, Emprenedoria, Formació Ocupacional i Comerç i Fires. A més, també assumirà Agricultura. I Marta Sugrañes, que també ha estat regidora el darrer mandat, continuarà gestionant les regidories de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i Mobilitat i Transports.

Yolanda Artigas gestionarà Urbanisme, Obres i Projectes, Activitats i Igualtat; Paloma Tevar assumirà les regidories d’Esports, Joventut i Infància i Gent Gran; I Fran Infante portarà Nova Immigració, Salut i Serveis Generals.

Els dos regidors de SVH Sí Puede, Georgina González i Alejandro Aparicio, portaran les regidories de Serveis Socials, i Habitatge i Medi Ambient, respectivament. La regidora Georgina González ha destacat que tenen l’objectiu d’actuar ràpid per “pal·liar l’emergència social” que hi ha actualment. També ha afirmat que el pacte ha arribat després de moltes converses i que el “punt de trobada” és que són dues formacions d’esquerres. González ha afegit que comencen amb molta empenta i “amb ganes d’aprendre” i que tenen el compromís de “fer front a tots els punts del programa”. Per últim, ha destacat: “No hem de perdre el contacte amb el carrer. Aquesta és una de les nostres prioritats”.

 

Independència i procés constituent

Finalment, l’alcalde Oriol Junqueras ha destacat la importància d’assolir les eines d’un estat propi per donar un millor servei a la ciutadania. En aquest sentit, ha assegurat que ell treballarà amb tothom en el procés per assolir la independència, “no hi renunciaré mai”. “Necessitem una majoria de diputats independentistes al Parlament i després una majoria reforçada per un procés constituent cap a la República Catalana amb un referèndum sí o sí”, ha afegit. I ha clos insistint que “l’adversari és un Estat que treballa incansablement en contra de Catalunya i la seva ciutadania. El nou país el farem entre tots els que hi vulguin participar i el farem alhora per a tothom, fins i tot per als que no hi hagin participat en absolut”.

El primer Ple ordinari de Sant Vicenç dels Horts tindrà lloc el proper dijous 16 de juliol, a les 19 h, a la Sala de Plens de la Casa de Vila. Com a l’anterior mandat, els plens continuaran sent oberts a la ciutadania i transmesos en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per la Televisió Local (canal 51 de la TDT).

Last update 25.06.2015 | 23:58