|
 

L'Ajuntament aprova inicialment el pressupost i les ordenances municipals de 2016

Divendres, 16 d'octubre de 2015 a les 09:00
  • També es va aprovar l’inici de la licitació del contracte de la zona blava del municipi i es va tenir un record destacat pel president Lluís Companys, assassinat ara fa 75 anys per les autoritats franquistes

El pressupost puja a 27,64 milions d’euros, dels quals un 61% (16,9 milions) és despesa compromesa per a prestacions bàsiques i el 38,7% restant (10,7 milions) respon al programa de govern. Es tracta d’un dels pressupostos que més recursos destina a polítiques socials: concretament, 5,9 milions d’euros, el 21,45% del total. El punt es va aprovar en el Ple ordinari celebrat ahir vespre amb els vots a favor de Junts, SVH-Sí Puede, ICV-EUiA i CDC, i amb els vots en contra de PSC, Ciutadans i de dos regidors no adscrits a cap grup.

Precisament, una de les novetats d’aquest Ple va ser la nova distribució dels regidors, després que Santos Mateo i Susana Martín decidissin aquesta setmana abandonar el grup de Ciutadans. Arran d’aquest canvi, el Ple queda configurat amb 9 regidors de Junts x Sant Vicenç, 5 del PSC, 2 de SVH-Sí Puede, 1 de Ciutadans, 1 d’ICV-EUiA, 1 de CDC i dos regidors no adscrits. El portaveu del grup municipal de Ciutadans passa a ser el seu únic integrant, el regidor Carlos Gómez.

Ocupació, educació i acció social
Al Ple s’ha destacat l’aposta per potenciar els tres pilars d’ocupació, acció social i educació. Concretament, a les polítiques socials es destinen 5,9 milions d’euros. També s’incrementa la partida en polítiques d’ocupació, amb l’objectiu de continuar la tasca de lluitar contra l’atur. Està previst destinar 1,11 milions d’euros, el que representa un increment respecte l’exercici anterior.

Pel que fa a Educació, l’Ajuntament fa un esforç important per mantenir les ajudes que la Generalitat i l’estat espanyol han reduit en les escoles bressol, el Pla Educatiu d’Entorn o en els tallers d’estudi assistit, entre d’altres serveis.

Polítiques d’habitatge
En la línia de cobrir les necessitats més bàsiques, al Ple d’ahir ja es va donar a conèixer que l’Ajuntament crearà una Taula Local d’Habitatge i un Protocol per facilitar l’accés a un habitatge digne a Sant Vicenç dels Horts. L’objectiu és donar una resposta conjunta per garantir aquest dret fonamental, mitjançant la participació de les entitats, les associacions, els grups polítics, l’Ajuntament i d’altres administracions públiques, així com qualsevol altre col·lectiu, públic o privat, i persones a títol individual.

Aquesta informació es va fer pública arran d’una moció, que va comptar amb el vot a favor de tots els regidors del Ple. Igualment, tots els regidors presents en el Ple van votar a favor d’exigir una nova Llei Reguladora del Dret a l’Habitatge, la qual garanteixi les mesures mínimes per fer front a les emergències en aquesta matèria.

Es congelen els impostos i les taxes
Al Ple també es van aprovar inicialment les ordenances municipals per al 2016. L’aspecte més destacat és que es congelen les taxes i els impostos. Només s’incrementaran si cal d’adaptar-los a normativa o si cal actualitzar algunes tarifes que no s’ajustin a la realitat del servei. Les ordenances es van aprovar amb el vot a favor de Junts, SVH-Sí Puede i ICV-EUiA, i amb el vot en contra de PSC, Ciutadans, CDC i els dos regidors no adscrits. Podeu consultar la informació sobre pressupostos i ordenances al document adjunt, presentat aquesta setmana en audiència pública a la ciutadania.

Zona blava i transport públic
Els altres punts destacats van ser referents a Mobilitat i Senyalització. D’una banda, es va aprovar l’inici de la licitació del contracte de la zona blava, i de l’altra, es va aprovar també l’inici del contracte de gestió del transport col·lectiu de viatgers al municipi.

Commemoració de l’afusellament del president Companys
El Ple va tenir un record destacat pel president Lluís Companys, assassinat ara fa 75 anys per les autoritats franquistes. Es va presentar una moció que insta al Govern de l’Estat a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President de la Generalitat, “així com realitzar totes aquelles actuacions oportunes perquè l’honor del president Companys sigui reparat”. La moció també demana, entre d’altres actuacions, “que tots els governs que van participar de la captura i l’assassinat de Companys participin d’un acte de desgreuge a la figura de l’únic president elegit democràticament i assassinat a Europa durant el segle XX”.

Encara en el capítol de mocions, es va aprovar una proposta per donar suport al President de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joan Ortega i la Consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N.

Podeu escoltar tot el Ple emès per Ràdio Sant Vicenç, aquí: 

 

Last update 16.10.2015 | 14:25