|
 

El proper 1 de juny es presenta el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que ha comptat amb un procés participatiu

Dilluns, 23 de maig de 2016 a les 19:00
  • L’acte, conduït pel divulgador i científic vicentí Dani Jiménez, serà a l’auditori de l’Institut Salesians i permetrà conèixer el procés participatiu realitzat per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal, document que guiarà les actuacions que portarà a terme l’Ajuntament en els propers tres anys

El divulgador i científic vicentí Dani Jiménez conduirà el proper 1 de juny, a partir de les 19 h a l’auditori de l’Institut Salesians, l’acte de retorn del procés participatiu que ha permès l’elaboració del primer Pla d’Actuació Municipal (PAM) de Sant Vicenç dels Horts. Aquest procés ha comptat amb una àmplia implicació ciutadana i s’han pogut recollir diverses propostes que s’han tingut en compte per a la elaboració del document final.

L’acte comptarà amb els testimonis d’algunes de les persones que han fet aportacions al llarg d’aquest procés, amb les respostes corresponents de l’equip de govern i la explicació d’algunes propostes d’accions que podran format part d’aquest Pla d’Actuació Municipal. Es projectarà el vídeo que mostra com ha estat el procés participatiu, podrem gaudir de l’actuació en directe d’uns joves de l’Escola de Música i es podrà fer un tast d’un refrigeri intercultural elaborat conjuntament per tres entitats del municipi (AV La Guàrdia, Els Carallots i l’Associació Cultural Marroquina). A més, per facilitar la conciliació familiar amb la participació a l’acte, s’ofereix un servei d’acollida amb la realització d’un taller infantil.

El procés participatiu endegat per elaborar aquest PAM ha tingut com a finalitat promoure el debat col·lectiu sobre la millora de la vila i el fet de reflexionar sobre quins canvis són necessaris per a la seva transformació; crear un clima de diàleg entre l’administració i la ciutadania; i corresponsabilitzar a la ciutadania amb un projecte de ciutat compartit.

Un total de 240 persones de Sant Vicenç dels Horts han realitzat aportacions al PAM, que s’han seleccionat tenint en compte criteris de viabilitat econòmica, tècnica i jurídica, per presentar unes 150 accions, distribuïdes per una vintena d’àmbits d’actuació que responen a quatre grans prioritats: el desenvolupament econòmic i l’ocupació; la cohesió i el benestar social; l’ordenació del territori, la regeneració urbana i les mesures de sostenibilitat; i el govern obert.

Last update 23.05.2016 | 14:19