|
 

El Ple de febrer abordarà la detecció de l'ADN en excrements de gossos com a mesura per frenar l'incivisme

Dimecres, 15 de febrer de 2017 a les 10:08
  • El Ple també debatrà, entre d'altres punts, una proposta per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d'entitats financeres i empreses

El Ple municipal de febrer, que se celebrarà aquest dijous 16, abordarà la modificació de l'Ordenança Municipal de Tinença d'Animals de Sant Vicenç dels Horts. Amb aquesta modificació es vol establir un sistema de detecció de l'ADN en excrements de gossos amb l’objectiu de lluitar contra la problemàtica dels excrements a la via pública. A més, la modificació de l’ordenança també pretén actuar contra l’abandonament d’animals de companyia o la intimidació d’animals als usuaris dels parcs o jocs infantils, entre d'altres males pràctiques. L'increment d'aquests comportaments al municipi genera problemes de convivència i de salut pública que fan necessària la modificació del tipus d'infraccions que penalitzen aquestes conductes.

El Ple de febrer també debatrà una proposta per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d'entitats financeres i altres grans empreses. La proposta de resolució ha estat presentada pels grups municipals de SVHSP, Junts x Sant Vicenç, PSC, ICV-EUiA i la regidora no adscrita, Susana Martín. D'altra banda, el Ple abordarà també una proposta de resolució presentada pels grups municipals per Junts x Sant Vicenç, SVHSP, ICV-EUiA i PSC sobre l'aigua com a bé públic i la seva gestió, amb la finalitat de garantir l’accés universal i assequible a l'aigua i el sanejament.

L'ordre del dia també inclou una proposta de resolució presentada per ICV-EUiA-E, PSC-CP, Junts x Sant Vicenç-ERC-AM i la regidora no adscrita d'un Pro-referèndum de les pensions, amb l'objectiu de promoure una reforma de la Constitució que inclogui la prohibició expressa que qualsevol govern, actual o futur, pugui tocar, retallar o privatitzar el Sistema Públic de Pensions. A més, entre d'altres punts, el Ple debatrà una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PSC contra les pràctiques abusives de les empreses del sector elèctric, la qualitat del subministrament, per una millora de la inversió a la xarxa i pel compliment del protocol de pobresa energètica.

Podeu consultar l’ordre del dia complet al document adjunt, al final de la pàgina.

Dret de paraula
En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, al final del Ple, la ciutadania i les entitats tindran dret de paraula limitat a cinc minuts per intervenció i tres minuts de rèplica a la resposta que doni el consistori.
D’altra banda, dins de l’ordre del dia, la ciutadania i les entitats també poden intervenir en els punts que els suposin una afectació o interès directe. En aquest cas, les persones interessades han de registrar la seva sol·licitud al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), justificant l'afectació del punt en qüestió, abans de les 14 h del dia anterior al Ple municipal.

El Ple començarà a les 19 h a la Casa de la Vila i ho podreu escoltar en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM).

Informació relacionada

Ple municipal

Ordre del dia Ple ordinari febrer 2017
Last update 15.02.2017 | 10:31