|
 

Una cinquantena de persones donen sang a Sant Vicenç dels Horts

Dijous, 23 d'agost de 2018 a les 13:43
  • Amb la campanya ‘Aquest estiu omple la bossa’ encara en marxa, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya té ara reserves per nou dies
  • El repte és arribar a les 35.000 donacions abans que acabi l’estiu

El Banc de Sang i Teixits va instal·lar dimecres una unitat mòbil a la plaça de la Vila a la qual van apropar-s’hi a donar sang 58 persones. Finalment, en van poder donar 51, dues de les quals ho van fer per primera vegada. El Banc de Sang celebra especialment les noves donacions i la bona participació, superior a la prevista.

El Banc de Sang i Teixits té en marxa la campanya Aquest estiu omple la bossa , amb l’objectiu d’aconseguir 35.000 donacions durant l’estiu. De moment, des del 12 de juliol, han donat sang a Catalunya 24.732 persones, i el Banc de Sang té reserves per a nou dies, un nivell que es considera normal tot i què l’òptim és entre 10 i 12 dies.

La sang no fa vacances
A l’agost, les donacions de sang baixen aproximadament un 30% respecte la resta de l’any i les reserves no es tornen a normalitzar fins passat l’11 de setembre. Diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per garantir que tothom tingui sang quan en necessita. Per això, és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada.

Més enllà de la campanya #OmpleLaBossa i dels punts de donació mòbil, com el d’ahir a Sant Vicenç dels Horts, els centres de donació de referència a la zona són: l’Hospital de Bellvitge, l’ICO Hospital Duran i Reynals, l’Hospital Clínic i l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Per a més informació, podeu consultar el web del Banc de Sang i Teixits de Catalunya

 

Last update 23.08.2018 | 13:50