|
 

Es constitueix la Plataforma d'Emergència Feminista 20S de Sant Vicenç dels Horts

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 15:15

• Una desena d’entitats i associacions, ciutadania a títol individual i Ajuntament convoquen la Nit Violeta el proper divendres 20 de setembre

Ja s’ha constituït la Plataforma d’Emergència Feminista 20S de Sant Vicenç dels Horts, després que així s’acordés a la Taula d’Igualtat extraordinària celebrada dimarts 9 de setembre. Arrel d’aquesta trobada, Ajuntament i una desena d’entitats locals han convocat la Nit Violeta pel proper divendres 20 de setembre, una marxa nocturna per alçar la veu i visibilitzar el compromís col•lectiu contra la violència patriarcal. És previst que ciutats d’arreu de l’Estat se sumin a la convocatòria de la Nit Violeta.

A Sant Vicenç dels Horts, la marxa sortirà divendres 20 de setembre a les 20.30 h de la plaça Narcís Lunes i anirà fins a la plaça de la Vila, on és prevista una concentració, la lectura del comunicat unitari en que es declara l’Estat d’Emergència Feminista i un minut de silenci.

Després d’un estiu cruent pel que fa a la violència masclista, els col·lectius feministes d’arreu de l’Estat s’uneixen en una Plataforma d’Emergència Feminista 20S impulsada per la Plataforma Feminista d’Alacant. La xifra de feminicidis ha ascendit els últims mesos a més d’una quarentena de dones assassinades en el que portem de 2019 i també s’han donat multitud d'agressions sexuals arreu de l’Estat que han quedat silenciades pels grans mitjans de comunicació.  A més, el moviment feminista alerta sobre els missatges culpabilitzadors i de negació de la violència patriarcal per part d’algunes Administracions públiques i per això insta a tots els col·lectius i associacions feministes d’arreu de l’Estat a convocar la Nit Violeta. Es tracta d’una mobilització per denunciar la situació de violència i vulneració de drets que viuen les dones arreu del país i per declarar l’Estat d’Emergència Feminista.

Last update 12.09.2019 | 18:23