|
 

Noves subvencions per donar suport als i les joves amb necessitats socioeducatives

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 12:20
  • L’Ajuntament atorga ajuts a diverses entitats que desenvolupen projectes d’acompanyament a joves del municipi en risc d’exclusió social

La Junta de Govern ha aprovat la concessió de subvencions per fomentar la igualtat d’oportunitats dels i les joves de Sant Vicenç dels Horts. En concret es tracta d’ajuts destinats a entitats socioeducatives sense ànim de lucre del municipi que portin a terme programes d'orientació i acompanyament a joves en situació socioeconòmica desfavorida i que estiguin cursant estudis postobligatoris, per al curs 2019-2020. Aquest serà el quart curs en que el consistori atorga aquests ajuts.

Les entitats Fundació Trab-or (Centre Diari Sant Josep) i la Fundació Bayt Al-Thaqafa s’han acollit a aquesta convocatòria perquè porten a terme aquest tipus de programes amb joves. La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat que “els programes de les entitats per tal d’acompanyar els i les joves durant l’etapa postobligatòria són clau al nostre municipi, donat que per la fràgil situació socio-econòmica de les seves famílies, veuen limitada les possibilitats de portar a terme estudis postobligatoris, el que pot comportar una abandonament prematur de la seva formació. La majoria dels i les joves estan atesos per les entitats socioeducatives del municipi, amb les quals tenen un vincle potent”.

En la present convocatòria s’han acollit dues entitats socioeducatives: el Centre Diari Sant Josep, amb el projecte “Llavors de futur”, que ha rebut un import de 7.500 euros; i la Fundació Bayt Al-Taqhafa, amb el projecte de seguiment de joves durant els estudis postobligatoris, que ha rebut 5.200 euros.

Aquesta convocatòria es complementa amb la convocatòria d’ajuts individuals per a la continuïtat educativa postobligatòria, que van des de 250€ a 400€, i que es poden demanar per cursar el primer curs de postobligatòria (batxillerat, cicles formatius, PFI o Universitat).

Last update 14.02.2020 | 12:23