|
 

L'Ajuntament signa un nou conveni amb ADISCAP per continuar donant suport a la seva tasca d'inclusió social

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 12:50
  • L’associació fomenta la salut i l’autonomia de les persones amb discapacitat física i intel·lectual i organitza activitats socioeducatives per a elles i les seves famílies

La Junta de Govern Local ha aprovat el nou conveni de col·laboració entre el consistori i l’Associació de Discapacitats de Sant Vicenç dels Horts ADISCAP, el qual regula l’atorgament d’una subvenció per al foment i promoció de la salut i de la inclusió de les persones amb discapacitat física i intel·lectual i de les persones cuidadores.

L’Associació ADISCAP és una entitat d’iniciativa social, sense afany de lucre, que promou projectes, serveis i activitats per a aquestes persones, i també treballa per a l’apoderament de les famílies de Sant Vicenç dels Horts que tenen persones dependents intel·lectuals o físiques al seu càrrec. Així, els projectes, serveis i activitats d'aquesta entitat en el nostre municipi s’emmarquen en un àmbit de prevenció, informació, atenció i inclusió per a la promoció de la salut d’aquests col·lectius.

La regidora de Salut, Maria Peláez, ha explicat que “la tasca d’aquesta entitat és fonamental per garantir els drets del col·lectiu de persones amb diversitat funcional del municipi, i creiem que els hem de donar tot el suport necessari per aconseguir una ciutat més justa, inclusiva i diversa”.

Amb aquest conveni es garanteix un ajut econòmic concedit com a subvenció del 100% del cost total de les activitats que organitza l’entitat durant l’any. L’Ajuntament considera que es tracta de necessitats de caràcter bàsic i imprescindible per a la qualitat de vida de les persones amb diferents diversitats funcionals i la cura d’aquestes i de les seves cuidadores, per a la qual cosa hi ha raons d’interès social i drets humans que justifiquen la subvenció del 100 % de la despesa. L’entitat organitza, per exemple la Festa per la Diversitat Funcional, on cada any dona a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat física i intel·lectual, a la vegada que convida al conjunt de la ciutadania a participar dels tallers i espectacles de la jornada.

Last update 15.05.2020 | 13:00