|
 

Sant Vicenç dels Horts tornarà a fer un gest per l'ELA per sensibilitzar sobre aquesta malaltia degenerativa

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 17:56
  • El consistori anima al veïnat a penjar imatges a les xarxes socials amb l'etiqueta #fesungestperlela i #SantVicençamblela
  • La Casa de la Vila s’il·luminarà de color verd el proper diumenge, dia 21 de juny

Sant Vicenç dels Horts tornarà a sumar-se aquest diumenge 21 de juny a la commemoració del Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i a la campanya “Fes un gest per l’ELA”, impulsada per la Fundació Miquel Valls. Per aquest motiu, l’Ajuntament anima a la ciutadania a compartir fotografies fent el Gest per l’ELA (els dits polze i índex en forma de lletra “L”) a les seves xarxes socials, acompanyant-les amb l'etiqueta #fesungestperlela i #SantVicençamblela . Alhora, diumenge s’il·luminarà la Casa de la Vila de color verd per sumar-se a la iniciativa.

L’ELA, també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.


Malaltia sense cura

La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA. La degeneració de les neurones motores fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

L’ELA afecta principalment a persones entre 40 i 70 anys, però també pot afectar persones més joves o d’edat més avançada. Està considerada com una malaltia minoritària o rara, ja que la seva prevalença se situa entre 6-8 persones afectades per cada 100.000 habitants, però no deixen de diagnosticar-se casos. La incidència de la malaltia és de 1-3 casos nous cada 100.000 habitants per any.

Maria Peláez , regidora de Salut Pública, recorda que Sant Vicenç dels Horts té una “llarga trajectòria en la sensibilització i en el compromís social per fomentar la investigació de malalties minoritàries: la caminada solidària per a la investigació del càncer infantil o la participació en La Marató de TV3 són exemples destacats” . I ha afegit: “Per fomentar la investigació científica, cal l’empenta de la societat; així que des de Sant Vicenç dels Horts no dubtem en fer un gest per l’ELA” .

Last update 18.06.2020 | 18:03