|
 

Vine a donar sang els propers 29 i 30 de juny a La Vicentina!

Dijous, 25 de juny de 2020 a les 08:50
  • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
  • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Sant Vicenç dels Horts és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Els dies 29 i 30 de juny, la ciutat tornarà a acollir una campanya especial a La Vicentina, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat .

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Last update 25.06.2020 | 09:58