|
 

Aquest setembre vine a donar sang a Sant Vicenç dels Horts: #etsIMPRESCINDIBLE!

Dilluns, 10 d'agost de 2020 a les 09:50
  • Dimarts 1 i dimecres 2 de setembre es podrà donar a Can Comamala, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Per participar en la jornada de donació cal reservar cita prèvia.

Durant l’estiu les donacions de sang baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang ha reforçat les campanyes de donació per mantenir les reserves en els nivells habituals. En aquest sentit, Sant Vicenç dels Horts esdevindrà novament aquest mes de setembre punt de donació de sang . Les jornades tindran lloc els dies 1 i 2 de setembre a Can Comamala (carrer Mossèn Jacint Verdaguer, 105), en horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Per participar en la jornada, cal reservar hora prèviament a través d’ aquest enllaç .

Què és el 'Multiplicador de donants'? 

La campanya d’estiu proposa a la ciutadania el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que permet crear un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang. Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat es pot crear la imatge i l'enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials. A més, cada cop que algú reservi hora a través de l'enllaç, es rebrà un correu electrònic que avisarà que s'ha sumat una nova donació al repte. La campanya d’estiu es comparteix a xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESDCINDIBLE i #etsun10

Baixada de donacions 

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte de la resta de l’any. La gent fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual en aquesta època de l’any per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia. Per garantir que totes les persones tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. 

Donació segura 

La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes . Així, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre altres mesures. Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió és tan segur com sempre .

Last update 10.08.2020 | 09:57