|
 

Entra en vigor la prohibició de fumar al carrer si no hi ha distància de seguretat

Dimarts, 18 d'agost de 2020 a les 10:55
  • El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica noves restriccions per fer front a l'evolució de la pandèmia al territori.

A Sant Vicenç dels Horts, i arreu de Catalunya, ha entrat en vigor la prohibició de fumar al carrer si no es pot mantenir una distància mínima de 2 metres entre persones. Es tracta d’una de les mesures acordades al Consell Interterritorial de Salut per unanimitat divendres passat, amb l’objectiu de contenir els contagis de Covid-19. Les noves mesures que han entrat en vigor aquest dimarts, 18 d’agost, són les següents: 

Oci, restauració i hostaleria:  

  • Tancament de bars i restaurants a partir de la 1h. Des de les 00h de la nit no poden admetre nova clientela. A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5 metres, amb un màxim de 10 persones. 
  • No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars. 

Recomanacions de caràcter general  

  • Es recomana limitar les trobades socials fora de grup de convivència estable. 
  • Es recomana que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones. 

També es recorda que segueix vigent la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública. 

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts recorda a la ciutadania l'obligació de col·laborar activament en el compliment de les mesures vigents. La regidora de Salut Pública, Maria Peláez , insisteix en “la importància de mantenir els hàbits que limiten la propagació del coronavirus i que tothom coneix: distància física, higiene de mans i ús de mascareta” . “La ciutadania de Sant Vicenç dels Horts ha fet un esforç enorme en els últims mesos per protegir-nos col·lectivament i necessitem mantenir aquesta actitud cívica i solidària” , diu Peláez. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç .

Last update 18.08.2020 | 11:04