|
 

Prohibides les trobades socials de més de 10 persones

Dissabte, 29 d'agost de 2020 a les 09:38

Durant l’última setmana, aquesta mesura havia estat una recomanació, però ara es converteix en prohibició i les persones infractores s’exposen a sancions.

Les noves mesures establertes per la Generalitat per contenir la pandèmia de Covid-19 a Catalunya comporten la prohibició de les trobades familiars i socials de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat. Durant l’última setmana, aquesta mesura ha estat una recomanació, però ara, amb la seva publicació al DOGC, esdevé una mesura d’obligat compliment, amb la possibilitat de sancionar les persones infractores. El Departament de Salut argumenta aquesta mesura per l’important percentatge de contagis detectat en l’àmbit familiar i social, ja que la falsa sensació de seguretat fa que sovint es relaxin les mesures bàsiques de prevenció.


La prohibició de reunir-se en grups més grans de 10 persones té les següents excepcions:

  • activitats laborals
  • transport públic
  • activitats de culte i actes religiosos (casaments, funerals, etc.)
  • activitats i equipaments culturals (cinemes, teatres, museus, biblioteques, etc.)
  • equipaments esportius i lúdics (piscines, gimnasos, parcs infantils, etc.)
  • dret de manifestació

Les activitats incloses en aquestes excepcions hauran de seguir les condicions establertes als respectius plans d’actuació del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT). En el cas del dret de manifestació, la Generalitat estableix que es pugui exercir en les condicions que determini l’autoritat competent i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

La limitació general a grups de 10 persones sí que afecta els bars i restaurants, tant a les terrasses com a l’interior dels establiments. En aquest sentit, es permet un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules, a la vegada que cal mantenir 1,5 m de distància amb la resta de taules.

Aquestes mesures tenen una durada prevista inicial de 15 dies. La regidora de Salut Pública, Maria Peláez , recorda que és imprescindible “mantenir el rigor de les mesures de prevenció que la gran majoria del veïnat de Sant Vicenç dels Horts ja segueix des de fa mesos” i demana “no relaxar-se en l’àmbit familiar” , perquè “quan aquesta solidaritat col·lectiva té més sentit és precisament quan som amb les persones que més estimem” . Peláez també recorda “la fórmula efectiva i a l’abast de tothom per evitar el virus: distància, mascareta i higiene de mans”.

Last update 29.08.2020 | 10:11