|
 

L'Ajuntament aplega en una guia tots els ajuts socials municipals

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 11:13

Totes les subvencions municipals per a persones i famílies amb dificultats econòmiques

Guia per facilitar a la ciutadania una informació endreçada i pràctica sobre els ajuts als que poden optar i la manera de tramitar-los. Un exemple clar de la utilitat d’aquesta guia són els ajuts per pagar la factura de l’aigua. Aquestes subvencions fa temps que existeixen, però la ciutadania les sol•licita poc per desconeixement.

La guia s’estructura en cinc blocs de subvencions relacionades amb:

  • l’escolaritat dels infants
  • la continuïtat educativa postobligatòria
  • el pagament de l’IBI i la taxa de residus
  • l’habitatge
  • l’aigua

Nou ajut per pagar la taxa de residus

Com a novetat, el consistori incorpora aquest any una subvenció per pagar la taxa de residus. Segueix els mateixos requisits i procediment que l’ajut per pagar l’IBI, de manera que pot arribar a cobrir el 40% o el 50% de la taxa de residus.

Pel que fa als ajuts relacionats amb l’habitatge, la publicació no només informa sobre les subvencions municipals, sinó també sobre els ajuts que presten altres administracions i que es gestionen des de l’Ajuntament. En aquest sentit, hi ha ajuts per pagar el lloguer, per rehabilitar i adaptat habitatges, ajuts d’emergència, etc.

 

Terminis:

Ajuts complementaris de menjador i ajuts a l'escolaritat: fins al 29 de juny de 2018 (s’estableix un període posterior al termini esmentat fins a la finalització del curs escolar per atendre, d’acord amb la disponibilitat pressupostaria i previ informe tècnic social, els casos d’alumnes en situació de fragilitat social i econòmica amb puntuació igual o superior a 10 punts, sempre dins del curs escolar de la convocatòria)

Per als Casals d'estiu: fins al 15 de juny de 2018

Per a les activitats extraescolars: fins al 5 d'octubre de 2018

Ajuts per a la continuïtat educativa postobligatòria, curs 2018-2019: fins al 31 de setembre de 2018

Last update 06.06.2018 | 11:16