|
 

Fòrum Sant Vicenç dels Horts, Catalunya terra d’asil

Declaració institucional de defensa dels refugiats

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va impulsar el passat mes d’octubre de 2015 una declaració institucional per a la defensa dels refugiats, la qual es va fer pública durant la taula rodona 'Refugiats. Catalunya, terra d'asil'. El document demana respecte als drets humans i al dret d’asil, i exigeix als governs català i espanyol el desenvolupament de les eines jurídiques necessàries per acollir refugiats en els municipis. El text, anomenat “Declaració de Sant Vicenç dels Horts: Catalunya, terra d’asil”, es va presentar al Molí dels Frares i el van signar la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’activista Manel Vila en nom de les ONGs i l’alcalde en aquell moment, Oriol Junqueras, en representació del poder local.

L’alcaldessa Maite Aymerich - regidora de Solidaritat, Cooperació i Voluntariat en aquell moment - va explicar en aquell acte en què consisteix aquest document i va anunciar la creació del Fòrum Sant Vicenç dels Horts, Catalunya terra d’asil “en el qual hi seran presents els municipis de Catalunya que ho desitgin, les ONG, les entitats, les associacions que operen en l’àmbit de la solidaritat, la pau i la cooperació al desenvolupament, els partits polítics, els mitjans de comunicació i també hi podran formar part les persones a títol individual”, va detallar Aymerich.

Podeu ampliar la notícia sobre l’acte que va acollir aquesta declaració institucional de defensa dels refugiats en el següent enllaç.

Subapartats en aquesta pàgina

Last update 12.09.2016 | 12:26