|
 

Sant Vicenç dels Horts acomiada els infants sahrauís que han passat l'estiu al municipi

Dimarts, 27 d'agost de 2019 a les 12:27
  • Els nens i nenes han passat revisions mèdiques i han gaudit de les vacances amb famílies acollidores

Els nou infants sahrauís que han passat l’estiu a Sant Vicenç dels Horts i municipis veïns comencen avui el viatge de tornada al campament de refugiats. El projecte Vacances en Pau ha fet possible, un estiu més, que aquests nens i nenes hagin passat lluny del desert gairebé dos mesos, l’època de més calor. Durant aquest temps, han viscut amb les respectives famílies acollidores. Com és habitual, la seva estada també ha servit perquè es fessin revisions mèdiques i enguany, a més, han rebut ulleres. D’aquests nou infants, cinc han estat amb famílies de Sant Vicenç dels Horts i quatre amb famílies de Corbera, Cervelló i Sant Boi.

Amb motiu del comiat conjunt, que s’ha fet aquest dimarts al matí a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, l’alcaldessa accidental, Mireia Vergés, destaca la importància d’aquestes estades fora dels campaments de refugiats, que “serveixen als nens i nenes per evitar les dures condicions del desert, especialment difícils a l’estiu” i per “tenir cura del seu estat de salut”. Aquesta activitat solidària “només és possible gràcies a la generositat i afecte de les famílies acollidores”, reconeix Vergés, qui aprofita per fer una crida a la participació de més famílies, amb la mirada posada ja en l’any que ve. “Ara aquests nens i nenes tornen a casa, amb les seves famílies, a començar l’escola, com tants altres infants”, diu Vergés, tot recordant que “els ponts de solidaritat i afecte entre el nostre municipi i el Sàhara Occidental es mantenen durant tot l’any gràcies a l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara”, l’encarregada d’organitzar al municipi les estades d’estiu i altres accions solidàries amb els campaments de refugiats sahrauís.

A la trobada també hi han participat els infants, les famílies acollidores, l’ONG Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara i la tinenta d’alcaldia de Joventut i Infància, Maria Peláez.

Last update 27.08.2019 | 12:29