|
 

Seguiu per Youtube l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades

Dimecres, 17 de juny de 2020 a les 17:57
  • El proper divendres 19 de juny a les 18 h l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts conjuntament amb els de Gavà, Esplugues, Sant Joan Despí i Viladecans faran un acte telemàtic on cada municipi aportarà testimonis de projectes de cooperació

Els municipis que conformen la Xarxa Baix Llobregat de solidaritat i cooperació organitzen aquest divendres 19 de juny un acte a través de Youtube per commemorar el Dia Internacional de les Persones Refugiades. Serà a les 18 h en aquest canal , perquè el pugueu seguir en directe. En concret es tracta de les ciutats de Sant Vicenç els Horts, Viladecans, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Gavà, qui col·laboren anualment en el projecte Jusur de desenvolupament comunitari i foment de la igualtat a la regió de Marràqueix-Safi del Marroc.

Cada municipi aportarà el testimoni de diverses persones qui duen a terme projectes de cooperació, per posar en valor la tasca que es fa des de les nostres ciutats per la millora del condicions de vida arreu del planeta. Sant Vicenç dels Horts aportarà una retransmissió en directe des del campament de Refugiats de Boujador (Sàhara) a càrrec de Mona Mohamed i Mula Abderrahman, dues professores de l’Escola de Diversitat Funcional 27 de Febrero, la qual a través del conveni amb l’Ajuntament, l’Associació Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara, i la Fundació-Escola Iris, es porta a terme des de fa uns anys. És un projecte de Cooperació Internacional per Assistència, Intercanvi i Formació Continuada del professorat de Diversitat Funcional Sahrauí.

Cada ciutat organitza un bloc de l’acte, i el de Sant Vicenç dels Horts serà presentat pel regidor de Solidaritat, Cooperació, Voluntariat i Polítiques Migratòries, Isidre Bautista , qui ha explicat que “el confinament ha suposat que molts projectes de cooperació s’han hagut de reinventar. Amb aquest acte volem impulsar aquestes polítiques i projectes, posant en valor la tasca dels ajuntaments i del voluntariat, i donant a conèixer el gran impacte que té la cooperació en la igualtat d’oportunitats i la millora de les condicions de vida de les persones” .

Per la seva banda, l’Ajuntament de Gavà comptarà amb el cru testimoni del Ghanés Ousman Umar, l’Ajuntament de Viladecans compartirà l’experiència de les refugiades Eliana Sabreen de Siria i Zual Ata d’Afganistan, Sant Joan Despí oferirà el contundent testimoni d’una refugiada Marroquina, fugida i acollida per la seva orientació sexual i que actua amb el pseudònim de Linda Bentamar, i l’acte serà moderat i conduït per la refugiada siriana d’Esplugues de Llobregat Kinda Marrawi.

 

Last update 17.06.2020 | 20:06