|
 

Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Sant Vicenç dels Horts es mou amb la Setmana Europea de la Mobilitat

 

El municipi participa per segon cop a la BaixCicletada, que es celebarà el diumenge 29 de setembre, i la plaça de la Vila serà una de les sortides de la pedalada.

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure desplaçaments més sostenibles, segurs i saludables. En aquesta edició ho fa sota el lema 'Camina amb nosaltres!' i 'Walk with us!'. A Sant Vicenç dels Horts, pren el protagonisme la celebració del Dia Europeu sense cotxes i la bicicleta, amb la BaixCicletada.

Festa Adiscap per la diversitat funcional

 

Cadira de rodesCadira de rodesLa festa Adiscap per la diversitat funcional es celebrarà el dissabte 14 de setembre, de les 15 a les 23 h, a la plaça de Narcís Lunes. La mobilitat universal ha de ser un dels factors importants en les nostres ciutats i per això també s'hi ha de donar visibilitat en la Setmana Europea de la Mobilitat. La festa comptarà amb exhibició de ball, tallers, handbikes, actuacions i animació infantil.

(Informació a ampliar properament).

Organització: Adiscap SVH

Dia Europeu sense cotxes


Home amb carretSkaterEl Dia Europeu sense cotxes es celebra el 22 de setembre i vol fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic i amb vehicle elèctric. A més, pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

A Sant Vicenç dels Horts, aquesta efemèride comptarà amb activitats al carrer relacionades amb la mobilitat elèctrica i la sostenibilitat. Es restringirà la circulació de vehicles als següents vials, de les 9 a les 20 h: plaça de la Vila i accessos, c. de Mossèn Josep Duran, c. Nou, entre pl. de Catalunya i c. de Ramon Poch, i c. de Barcelona, entre c. del Pas del Llop i c. d’Àngel Guimerà.

Les activitats es realitzaran el 22 de setembre, de les 10 a les 13 h, a la pl. de la Vila:

  • Exposició del vehicle elèctric i l'autoconsum solar. Coneix el vehicle elèctric i com realitzar la seva càrrega i l'autoconsum solar a través de plaques.
  • Taller d'adhesius reivindicatius. Taller destinat a infants on es faran adhesius amb consignes reivindicatives referents a la mobilitat sostenible i a la lluita contra el canvi climàtic, que es podran portar durant tota la jornada.
Organitza: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i Fridays for Future SVH

16a BaixCicletada


BicicletaBicicleta 2Diumenge 29 de setembre, ciclistes de diversos municipis del Baix Llobregat i de totes les edats pedalaran fins al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat. Enguany, Sant Vicenç dels Horts s’uneix per segona vegada a La BaixCicletada, per tal de promoure l’ús de la bicicleta durant el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’organització d’aquesta pedalada popular. Aquest any també es compta amb una nova participació, la del municipi de Santa Coloma de Cervelló.

La sortida del nostre municipi es situa a la plaça de la Vila, a les 10 h. Les altres tres sortides són des de l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat.

L’itinerari és d’uns 15,2 km des de Sant Vicenç dels Horts i les inscripcions s’han de realitzar mitja hora abans de l’inici. Es pot fer la preinscripció mitjançant el formulari web, per tal d'agilitzar la inscripció presencial. Per qüestions de seguretat, no és recomanable que hi participin menors de 8 anys. A l’arribada al parc de la Torreblanca, hi haurà activitats d’animació i tallers, avituallament i sorteig de bicicletes i altres regals entre tots els i les participants. Podeu consultar l’itinerari de la BaixCicletada en la imatge adjunta.

Organització: Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Ajuntament de Sant Just Desvern, Ajuntament de Sant Joan Despí, Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Comparteix la Setmana Europea de la Mobilitat

 

Dona amb mòbilHome amb mòbil

La Setmana Europea de la Mobilitat també es viu a les xarxes socials. Comparteix fotografies i vídeos sobre el transport i la mobilitat sostenible publicant amb les etiquetes #mobilitat2019 i #mobilityweek. Podràs participar en el concurs d’Instagram, del 16 al 27 de setembre (les bases es publicaran a principis de setembre). A més si véns a la BaixCicletada, fes servir l'etiqueta #LaBaixCicletada.

 

D’altra banda, durant la Setmana Europea de la Mobilitat, es repartiran fundes per als títols de transport públic als autobusos urbans i a les estacions de FGC.

 

Subapartats en aquesta pàgina

Last update 03.08.2020 | 09:33