|
 

Participa en la definició del nou Pla Director Urbanístic Metropolità

Divendres, 6 de setembre de 2019 a les 09:44
  • El proper mes de setembre arrencaran les sessions participatives de debat i reflexions sobre l’Avanç del Pla Director Urbanístic Metropolità, el document que marcarà les línies de desenvolupament del territori metropolità durant els propers anys

L’Àrea Metropolitana de Barcelona està treballant en el nou PDU metropolità, el Pla que ha de marcar les línies de desenvolupament de la conurbació de Barcelona durant els propers anys. Després d’un treball intens de reflexió i generació de coneixement amb nombrosos agents del territori, l’equip redactor del Pla ha completat recentment la redacció de l’Avanç, el document d’objectius, criteris fonamentals i prioritats que ve a ser l’embrió del futur Pla. Tal com preveu la metodologia de treball prevista, amb l’aprovació de l’Avanç arrenca un procés de participació ciutadana amb veïns, entitats, grups d’interès i col·legis professionals de tota l’àrea metropolitana.

D'una banda, i amb la voluntat d'apropar el contingut de l'Avanç del Pla a tota l'àrea metropolitana, s'han programat diferents sessions participatives obertes al públic que recorreran el territori acompanyades de l’exposició itinerant " Metròpolis de ciutats ". D'altra banda, també es posa a disposició de tota la ciutadania una enquesta en línia per a presentar suggeriments de manera telemàtica.

Què és el PDU metropolità?

El PDU és el Pla urbanístic que marca els principals eixos de desenvolupament territorial que ha de seguir l’àrea metropolitana de Barcelona durant els propers anys, tenint en compte les necessitats i diferències de tots els municipis que en formen part, des de Montgat i Tiana fins a Castelldefels i Begues, passant per Sant Cugat i per tota la zona interior.

El PDU metropolità és l’eina que ha de permetre revisar i actualitzar el model urbà en qüestions tan determinants com la sostenibilitat ambiental, la dinamització urbana, la mobilitat sostenible i la competitivitat econòmica. Un projecte imprescindible a l’hora d’imaginar i fer possible el futur de la conurbació barcelonina amb la vista posada, en tot moment, en la millora de la qualitat de vida de les persones.

25 de setembre, pròxima sessió oberta al públic

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts convida els veïns i veïnes a participar el proper dimecres 25 de setembre, a partir de les 19 h, d’un debat ciutadà sobre el PDU al Centre d’estudis comarcals del Baix Llobregat (c/ Estelí, 10 - Sant Feliu de Llobregat).

La sessió s’estructurarà en tres apartats diferenciats: exposició dels continguts de l’Avanç del Pla (que posarà l’èmfasi en la definició de les idees força); un espai de treball i debat temàtic en grups més reduïts; i, per últim, un moment de retorn en què es presentaran sintèticament els resultats obtinguts als diferents espais de treball.

La sessió té caràcter obert i s’adreça a tota la ciutadania dels municipis de Begues, Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. A aquesta sessió la seguiran 5 trobades més amb ciutadans i ciutadanes particulars, que han estat agrupats per àrees geogràfiques, i una vintena de sessions amb altres agents, com ara entitats, col·legis professionals, operadors... Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Visita l’exposició “Metròpolis de ciutats”

De forma paral·lela al procés participatiu, del 16 al 29 de setembre el Centre d’estudis comarcals del Baix Llobregat acollirà la mostra “Metròpolis de ciutats”, una exposició itinerant i interactiva que té la voluntat d'apropar el nou urbanisme metropolità als ciutadans i compartir els continguts pensats, debatuts i desenvolupats per una xarxa de més de 400 experts de diferents disciplines, tècnics dels ajuntaments i tècnics de l'AMB, sota el lideratge de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Last update 10.09.2019 | 09:56