|
 

L'Ajuntament es posa a disposició de la ciutadania per informar sobre el tribut metropolità que gestiona i cobra l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 14:14
  • El consistori reforça aquests dies la campanya informativa per resoldre dubtes sobre el nou impost i per tramitar les queixes del veïnat a través del SIAC
  • Aquest pagament és resultat de la incorporació del municipi, des de l’1 de gener de 2019, a la zona 1 del sistema tarifari integrat de transport públic
  • L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha demanat una reunió urgent amb l’ens supramunicipal per tractar sobre aquest tema


L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts reforça aquests dies la campanya informativa sobre el nou tribut metropolità, creat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entitat que el gestiona i el cobra. Des del 15 d’octubre i fins al 16 de desembre, la ciutadania rebrà una carta de l’AMB amb l’import que ha de pagar.

El consistori es posa a disposició del veïnat per informar-li sobre aquest nou tribut, així com per tramitar les seves queixes davant de l’AMB. A més l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha demanat una reunió urgent amb l’ens supramunicipal per tractar sobre aquest tema.

L’impost es va crear arran d’un acord fet públic el 16 d’octubre de 2018 entre l’AMB i els alcaldes i alcaldesses de les 18 poblacions afectades, entre elles Sant Vicenç dels Horts. El nou tribut es va posar en funcionament l’1 de gener de 2019, quan el municipi es va incorporar a la zona 1 de transport públic i quan van entrar en vigor les noves tarifes d’aquest. El tribut se satisfà anualment i pren com a base de referència el valor cadastral, amb data precisament d’1 de gener de 2019.

De mitjana, l’AMB calcula que l’import del tribut per les veïnes i veïns de Sant Vicenç dels Horts serà de 56 euros. Aquesta és la taula d’imports segons els trams previstos de valor cadastral:

• ≤ 45.389,47: exempt
• ≤ 50.000: 27,10 euros
• ≤ 75.000: 40,65 euros
• ≤ 100.000: 54,21 euros
• ≤ 150.000: 81,31 euros

El veïnat pot adreçar les seves consultes al Servei Integral d’Atenció Ciutadana, ubicat a la planta baixa de la Casa de la Vila, on s’informarà de tot i es gestionaran les queixes. L’Ajuntament també li facilitarà la comunicació amb l'AMB, que ha creat un espai web amb tota la informació sobre aquest tema: tributmetropolita.amb.cat

El tribut metropolità serveix per finançar les actuacions necessàries per aconseguir un territori metropolità més ordenat i vertebrat en matèria d'espai públic i d'infraestructures necessàries per a l'articulació, connectivitat, mobilitat i funcionalitat del territori. En l'àmbit mediambiental contribueix en la preservació dels espais naturals, com en les actuacions de recuperació i regeneració dels rius Besòs i Llobregat i en la gestió i en el manteniment integral de la xarxa de 51 parcs metropolitans. En matèria de mobilitat permet el sistema tarifari integrat que facilita els desplaçaments a millor preu.

Last update 14.11.2019 | 14:26