|
 

L'Ajuntament negocia aturar les obres públiques i demana que se suspenguin les privades

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 19:07
  • El consistori no permetrà que s’usi la via pública per la realització d’obres promogudes per privats mentre duri l’Estat d’Alarma

El govern municipal, reunit en el comitè d’emergències de seguiment del coronavirus, ha decidit demanar aturar totes les obres promogudes pel consistori, suspenent els terminis d’execució mentre estigui vigent l’Estat d’Alarma. D’aquesta manera es vol garantir que els treballadors i les treballadores no s’hagin d’exposar a la via pública i que puguin reprendre la seva tasca més endavant. A més, també s’ha prohibit que es faci servir la via pública per realitzar obres d’iniciativa privada, i només s’autoritza que es pugui utilitzar per realitzar qualsevol tipus d’activitat urgent i justificada per garantir la seguretat de les persones, prèvia valoració del personal tècnic competent.

Per altra banda, el govern insta a que s’aturin totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública, i adverteix a les persones promotores d’obres, instal·lacions i construccions que s’estiguin executant al terme municipal que, si no les poden aturar, almenys han de garantir les mesures preventives aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per evitar el contagi del COVID-19.

El regidor d’Urbanisme, Projectes i Obres Públiques, Isidre Bautista, ha explicat que “s’ha pres aquesta decisió des del comitè d’emergències per reduir al màxim la presència de persones a la via pública, exposant-se al contagi. Prendrem totes les mesures que estiguin el nostre abast per garantir la sanitat pública i els drets dels treballadors i les treballadores”.

Last update 25.03.2020 | 19:13