|
 

Balanç de la nevada a Sant Vicenç dels Horts

Dimecres, 28 de febrer de 2018 a les 12:41

Des de les 6 del matí d’avui, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha passat el Pla Neucat de la fase d’ALERTA a la fase d’EMERGÈNCIA, d'acord amb les previsions meteorològiques. Tot i que la situació millora al Baix Llobregat, s'esperen nevades durant tot el dia, en línies generals, a Catalunya.

A Sant Vicenç, el pla d’actuació municipal per nevades no ha superat la seva fase de PRE ALERTA, ja que la la previsió meteorològica millora i no s’han registrat incidències greus per part de la Policia Local. Tot i així, s’han realitzat tasques preventives, com ara espargiment de sal (ahir al vespre i aquest matí) a diferents carrers i zones del municipi, un seguiment de l’estat dels carrers per part de la Policia Local, i difusió de consells de prevenció a la ciutadania per diferents mitjans.

Es preveu que la previsió meteorològica millora a la nostra zona, i en aquest sentit, les precipitacions siguin en forma de pluja i la cota de neu vagi pujant amb el pas de les hores. Això, unit al fet que no s’han registrat incidències per part de la Policia Local, l'Ajuntament decideixi en continuar amb la fase de PRE ALERTA.

Mobilitat afectada

Seguint les indicacions generals, es recomana evitar els desplaçaments en vehicle privat si no són estrictament necessaris. En aquest sentit, es manté la prohibició de la circulació de camions de més de 7,5 tones decretada ahir. Pel que fa al transport, avui també estava suspès el transport escolar i es recomanava no substituir el transport escolar pel vehicle privat.

Ara bé, el transport públic i les línies del bus urbà Santvibus que arriben als centres educatius sí han funcionat, encara que amb petits retards. De manera que qui ha volgut anar a classe, movent-se dins de Sant Vicenç, ha pogut fer-ho.

Les escoles obren en situació de no normalitat lectiva

Tots els centres educatius han obert, però precisament per les recomanacions de Protecció Civil d’evitar els desplaçaments en vehicle, no s’ha pogut garantir la normalitat lectiva. La majoria de docents han pogut arribar als instituts, als centres de primària i a les escoles bressol. Alguns, però, no ho han pogut fer. I molts alumnes, sobretot de postobligatòria, no han assistit a classes per motius de mobilitat.

A instituts, no s’ha fet classe, no s’ha avançat en matèria ni exàmens, mentre que a primaria s’ha analitzat cada cas, depenent de l’assistència d’alumnes: per exemple, Juncadella, hi ha hagut molts alumnes, i sí s’ha avançat matèria, però al Sant Antoni, que hi ha hagut poca assistència, no s’ha fet classe normal.

Igualment, es recomana molta precaució a la carretera en tornar a casa.

Espargiment de sal

Ahir dimarts, al vespre nit, la brigada municipal va començar les tasques d’espargiment de sal a diferents carrers del municipi, tasques que es van realitzar fins a la una de la matinada. Aquest matí, des de les sis i fins a primera hora del matí, també s’ha tornat a tirar sal.
Les tasques s’han realitzat a les viesde major altitud, carrers i zones amb ombres, carrers i zones amb més trànsit i especialment amb circulació de transport públic, i zones més vulnerables com el Gabriela Mistral.

La llista de carrers i zones amb sal és:

· Barri de Sant Antoni: Pujada de la Selva, Bon Punt, Av. Gaudi, Fundadors, Sagrada Família, Pau Casals, Carrer Tallat.
· Barri de Sant Roc: Jaume I, Av. Sant Roc, Entrada Sant Roc (Camí de Can Pacual).
· Barri de La Guàrdia: Enric Aymerich, Llucmajor, Llacuna, Olesa, Jaca, Las Palmas, Oscar, Coruña.
· Barri de Sant Josep: Burriana, Ciudad Real, Cádiz, Badajoz, Córdoba, Alicante, Alaba entre Asturias i Almería, Aracena, Benicarló, Barbastro
· Altres zones i carrers: Font del Llargarut, Tremp, Ramon Camps, Puig Castellar, Salvador Espriu.

Last update 28.02.2018 | 13:33