|
 

La reforma integral de l'escola Sant Jordi i les places de la llar d'avis, punts destacats de la reunió amb el Delegat del Govern

Dimecres, 5 de desembre de 2018 a les 18:19

• Se suprimiran les barreres arquitectòniques del centre educatiu i es millorarà la seva eficiència energètica, a més d’adaptar-lo a normativa
• També se signarà un conveni amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies per establir el número de places públiques de la residència de gent gran

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, han mantingut aquesta tarda una reunió a la Casa de la Vila. Entre els diferents temes que s’hi han tractat, destaquen el de la reforma integral de l’escola Sant Jordi i el de les places públiques a la futura residència de la gent gran, que s’ubicarà al barri de Sant Josep.
Pel que fa al centre educatiu, se suprimiran les barreres arquitectòniques, es millorarà l’eficiència energètica i s’adequaran les diferents instal•lacions i espais per adaptar-los a normativa. De fet, ahir ja hi va haver una reunió de la taula mixta de planificació (formada per representants municipals i per representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat), per concretar els passos a seguir en les properes setmanes.
En aquest sentit, l’Ajuntament s’encarregarà d’elaborar un pla director per efectuar aquesta intervenció, el qual detallarà les grans actuacions, les fases d’execució i els costos aproximats. De la seva banda el Departament d’Ensenyament treballarà en la proposta per executar la reforma integral de millora. L'escola Sant Jordi es troba entre les més prioritàries de Catalunya pel que fa a inversió.

Residència de la gent gran
Altre dels temes destacats de la reunió d’avui ha estat el de la futura residència de la gent gran i el centre de dia públics, que s’ubicaran al barri de Sant Josep, concretament, al carrer B del Molí dels Frares, a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.La previsió és que en les properes setmanes se signi un conveni entre Ajuntament i departament de Treball, Afers Socials i Famílies per establir el número de places públiques de la residència.
Cal recordar que hi ha constituïda una comissió de seguiment formada per representants de l’equip de govern local, de partits polítics, del Consell de la Gent Gran i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Recuperació ambiental i agrícola del riu
La reunió també ha servit per repassar altres temes, com ara la millora de l’entorn del riu. En aquest sentit, a principi de 2019 Ajuntament i Generalitat signaran un conveni perquè aquesta cedeixi al consistori els espais que té el departament d'Agricultura a la llera del riu Llobregat. Fet aquest pas, l’Ajuntament podrà engegar el projecte de recuperació ambiental i agrícola de la zona, que anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana.
La zona en què s’actuarà es troba un cop passada la via del tren, ja a tocar de la ribera, i ocupa unes 6 hectàrees. L’Ajuntament vol convertir-la en horts socials i espais de lleure.


Ampliació de la rotonda de les ovelletes
Finalment, també s’ha parlat de la futura ampliació de la rotonda de les ovelletes, que connecta la carretera de Torrelles (BV2005), la carretera de Sant Boi (BV2002) i l’autovia A2. Aquest punt acumula històricament una alta densitat de vehicles i des de la Generalitat, la Diputació i l'ajuntament s'està treballant per fer-hi una gran actuació que resolgui definitivament els problemes de mobilitat.
En aquest sentit, a la reunió d’avui s'ha anunciat que properament se signarà un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Foment perquè aquest cedeixi a la Diputació el ramal que connecta la rotonda de les ovelletes amb l’autovia A2. A partir d’aquell moment, la Diputació ja podrà fer les obres per millorar la rotonda i ampliar de 2 a 4 carrils el ramal que connecta amb l'autovia. D'altra banda, la Diputació millorarà la mobilitat de la rotonda.

Last update 06.12.2018 | 17:45