|
 

El SantviBus incrementa el nombre de passatgers en més del 22% al 2018

Dimecres, 9 de gener de 2019 a les 13:22
  • El mes d’octubre va registrar un volum històric del servei: més de 24.000 usuaris
  • Durant el 2019 s’incorporaran millores a les instal•lacions, als horaris i s’instal·laran pantalles d’informació en temps real de pas

El 2018 acaba amb un increment històric de viatgers al SantviBus. Respecte l’any anterior, ha augmentat el volum de passatgers en un 22,69%, acabant el 2018 amb 203.369 viatgers. El mes d’octubre va concentrar el volum màxim del bus urbà: més de 24.000 passatgers.
Soler i Sauret ha realitzat un estudi de satisfacció de l’usuari en el qual el servei de bus urbà aprova amb nota: l’índex de satisfacció del client respecte el Santvibus és del 83,6%.

Entre els artibuts del bus urbà que més valoren els viatgers està l’atenció i amabilitat dels conductors (88’9% dels enquestats), la seguretat (87,1%) i el confort i la comoditat del servei (87%). La freqüència de pas del Santvibus és el principal aspecte que millorarien les persones enquestades (un 44%).

Les dones són les principals usuàries del bus urbà
Altres dades interessants de l’estudi tenen a veure amb la mostra: el 69,2% dels usuaris del SantViBus són dones i l’edat mitjana de l’usuari és de 43,1 anys. Més de la meitat dels viatgers del bus urbà asseguren, a més, no tenir un altre mitjà de transport alternatiu per fer el mateix recorregut. Pel que fa als títols de transport emprats pels viatgers, la T-10 és el bitllet més utilitzat pels usuaris del bus urbà (37,9%). Entre els motius dels desplaçaments dels usuaris del bus urbà, el 58,3% l’agafa per tornar al domicili, el 16,9 % per anar a estudiar i el 16,5% per desplaçar-se fins a la feina.

Adaptació d’horaris i millora de les instal·lacions
Durant el 2019 s’introduiran algunes millores del servei de SantviBus com ara l’adequació de les instal•lacions de les parades: al gener ja s’instal·laran noves marquesines i plataformes d’accés al bus. La revisió dels horaris de dissabtes, laborables d’agost i festius de juny i juliol i la instal•lació de pantalles d’informació de temps real de pas dels autobusos també són dues de les accions previstes. A més a més, es realitzaran algunes millores a la via pública per facilitar el trànsit dels autobusos: es coordinaran alguns semàfors del municipi per donar prioritat al bus urbà i es faran actuacions de senyalització viària per evitar comportaments indeguts dels vehicles privats.

Last update 09.01.2019 | 14:27