|
 

Nova xarxa SantviBus. Ara, el bus t'ho posa fàcil


El passat 4 de febrer es va posar en marxa la nova xarxa de bus urbà a Sant Vicenç dels Horts, amb la qual es vol donar resposta a les necessitats de mobilitat del municipi. Aquesta mantindrà el mateix nombre d’autobusos però, a partir d’ara, estarà formada per 5 línies: SV1, SV2, SV3 i SV4 i la línia ESC de reforç escolar. D’aquesta manera, el nou servei se simplifica i s’optimitzen els temps d’espera i els recorreguts.

Amb aquesta renovació:

  • Es redueixen els temps de viatge entre les zones del municipi amb major demanda i les zones on s’ha detectat que es produeix la major quantitat de desplaçaments.
  • Es redueix l’interval promig de pas a quasi totes les zones del municipi, dels 106 minuts d’espera actuals entre un bus i el següent a 34 minuts de mitjana.
  • S’augmenta el nombre d’expedicions a les zones amb més densitat de població, amb més concentració d’equipaments i a punts d’intermodalitat, com ara les estacions d’FGC.
  • La xarxa urbana es complementa amb les línies interurbanes, on també són vàlids els títols socials de l’Ajuntament (T-Jove vicentina i bitllet reduït).

 

D’altra banda, aquesta reforma de la xarxa d’autobusos busca simplificar l’ús i la comprensió del servei, amb 3 línies els dies laborables i una 4a línia més els dissabtes. A més, les línies es concentren en determinades vies perquè les parades per on passen els combois siguin fàcilment identificables. El servei experimenta altres avenços, com la millora de la informació en les marquesines, a l’interior de l’autobús, al web i a l'aplicació mòbil. Es seguirà treballant per millorar l’accessibilitat de les parades i es durà a terme la renovació de la flota, amb vehicles més eficients, sostenibles i còmodes.

Al capdavall, amb aquesta reforma de la xarxa de bus urbà, volem facilitar-vos els desplaçaments en autobús en el vostre dia a dia i, en definitiva, fomentar una mobilitat més fluïda i sostenible al municipi.

 

Agafa el bus, és fàcil

Canvi de sentit als carrers Llobregat i Mare de Déu de Núria

Amb l’objectiu d’optimitzar el recorregut en la nova xarxa de bus urbà, des de l'1 de febrer, el tram del carrer Llobregat comprès entre els carrers de Barcelona i de Mossèn Jacint Verdaguer canvia de sentit per al trànsit de vehicles. A banda, des del 6 de febrer, també canvia de sentit el carrer de Mare de Déu de Núria. Aquest canvi permet regular millor l’entrada i sortida de vehicles a la carretera BV-2002 des del barri de Can Ros.

Last update 03.08.2020 | 19:56