|
 

El Santvibus modifica els horaris per facilitar l'accés als centres docents amb la nova normalitat

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 10:13
  • S’ajusten les hores de pas per facilitar que l’alumnat entri i surti dels instituts de manera esglaonada
  • Els centres demanen puntualitat a les persones que acompanyin l’alumnat en vehicle particular, per evitar aglomeracions
  • Per motius de seguretat, no es vendran abonaments T-Jove a l'interior dels vehicles; caldrà comprarlos als estancs

El proper dilluns 14 de setembre entren en vigor els nous horaris de l’autobús urbà Santvibus, que pretenen facilitar a l’alumnat de secundària l’arribada als centres educatius i, posteriorment, la tornada a casa. Segons s’estableix en el protocol per aquest nou curs, les entrades i sortides s’han de fer de manera esglaonada, en franges de 5 minuts. Aquest fet requereix que els autobusos adeqüin les hores de pas per facilitar que l’entrada i sortida als instituts es faci amb seguretat.

Així, s’ajustaran les hores de pas del Santvibus per incrementar el temps de recorregut i donar servei a tot l’alumnat. D’aquesta manera es millorarà la puntualitat i es garantirà així la fiabilitat de totes les línies, i que l’alumnat es pugui repartir de manera uniforme entre el conjunt de vehicles.

A més, cada dia lectiu circularà també la línia escolar (ESC) i es reforçaran les línies SV2 i SV3 durant els matins. En aquest cas, el servei s’iniciarà el 15 de setembre, ja que al dia anterior l’alumnat només assistirà a algunes hores i en diverses franges, segons el centre. A l’acabament de les classes, les línies SV3 i ESC passaran amb pocs minuts de diferència per la parada del Frederic Mompou, permetent així el correcte repartiment entre ambdues línies. Fins ara, la línia SV3 passava 15 minuts més tard que l’ESC i l’alumnat optava majoritàriament pel primer dels serveis.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Antolín Jiménez , ha fet una crida a “ la responsabilitat individual i col·lectiva de les persones usuàries ” i ha afirmat: “ Des de l’Ajuntament estem implementant totes les mesures necessàries perquè els vehicles, que es netegen i desinfecten seguint els plans de neteja de l’AMB, siguin segurs. La ciutadania, però, ha de tenir molta cura en l’ús que se’n faci i extremar les precaucions que ens indiquen les autoritats sanitàries: sobretot, ús obligatori de la mascareta i higiene de mans abans i després de viatjar ”.

D’altra banda, el consistori i les direccions dels centres demanen puntualitat estricta a les famílies que usin el vehicle privat per anar l’escola, sigui per l’entrada dels estudiants o per la seva recollida. D’aquesta manera es garantirà la correcta mobilitat i s’evitaran aglomeracions a les portes dels centres educatius. 

Millora dels horaris dels dissabtes

Per altra banda s’han modificat els horaris dels dissabtes al conjunt de les línies per reduir els temps de trajecte entre els barris de Vila Vella o Can Ros i els barris de Can Costa, Sant Antoni i Sant Roc.

Els dissabtes circularan dos vehicles, que faran els recorreguts de manera alterna de les línies SV1, SV2, SV3 i SV4. A partir del dissabte 19 de setembre les expedicions de la línia SV1 es faran prèviament a la línia SV4. D’aquesta manera, les persones usuàries que volen anar de Vila Vella o Can Ros fins a Sant Roc ho faran passant només per la Guàrdia i estalviant un recorregut major per Can Costa i Sant Antoni. Per altra banda, les expedicions de la línia SV2 es realitzaran a continuació de la línia SV3. D’aquesta manera, les persones usuàries de Can Costa i Sant Antoni podran continuar el trajecte fins a Vila Vella o Can Ros directament i sense haver de passar per Sant Roc.

Amb aquests canvis el veïnat de Sant Roc en surt especialment beneficiat, ja que guanya una nova expedició i iniciarà el primer servei a les 8 h en comptes de les 9 h. A la nit, el servei acabarà més tard, a les 21.05 h, en comptes de les 20.45 h.

Els nous horaris del transport urbà Santvibus es poden consultar a l’apartat de transport públic de la web municipal . Es substituiran totes les tires horàries de les parades i s’editaran noves guies de butxaca i tríptics dels instituts, que es podran trobar a bord dels autobusos i en les dependències municipals. Cal recordar que per evitar tot el possible el contacte amb el/la conductor/a, no es vendran abonaments T-Jove a l'interior dels vehicles; caldrà comprarlos als estancs.

El transport interurbà de Soler i Sauret i els Ferrocarrils (FGC) circularan també amb el 100% de l’oferta habitual dels laborables des del 14 de setembre.

Last update 10.09.2020 | 15:30